Het lied van de wolken

Ik was erg blij met Het lied van de wolken. Het is het tweede deel van een trilogie over het leven van twee vrouwen, hun kinderen en verdere nageslacht in Nieuw-Zeeland en speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw. Nieuw-Zeeland was toen nog een grotendeels onontgonnen en vooral onbekend gebied dat ver weg was. Vliegtuigen waren er nog niet en de boot van Engeland naar Nieuw-Zeeland was zo’n half jaar onderweg. Als je iemand een brief schreef, mocht je blij zijn als je jaar later antwoord kreeg. Dat kunnen we ons tegenwoordig bijna niet meer voorstellen.

Het lied van de wolken gaat verder waar Het land van belofte is geëindigd. Het is 1893, de vriendinnen Gwyneira en Helen leven hunen hebben inmiddels ook kleinkinderen gekregen. Maar de kleindochters Kura en Elaine zijn absoluut geen vriendinnen. Kura is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf dat al jaren door Gwyneira wordt gerund. Om de vrede met de Maori-bevolking te behouden, moet ze het echter wel overnemen. Kura is echter geïnteresseerd in William, die Elaine het hof maakt. Elaine is de kleindochter van Helen en heeft zich altijd al minder gevoeld dan Kura. Uiteindelijk verbreekt William zijn verloving met Elaine en trouwt met Kura. Dit doet de verhoudingen tussen beide families geen goed. En wat zal dit betekenen voor de jarenlange vriendschap tussen Helen en Gwyneira, die al zoveel overleefd heeft …?

Ik kan me in Het lied van de wolken weer net zo verliezen als in het eerste deel. Het boek bestrijkt een minder lange periode dan het eerste deel dat al begint in 1852. Het lied van de wolken eindigt in 1898. Het boek is mooi en prettig geschreven. De afwisseling tussen de (vele) verschillende hoofdpersonen maakt dat het verhaal snel leest. Het boek geeft een kijkje in de achtergrond en geschiedenis van Nieuw-Zeeland en de Maori’s, de oorspronkelijke bewoners en dat maakt het boek voor mij des te interessanter.

Ik was blij verrast om aan het einde van het boek te lezen dat al in oktober het derde en laatste deel van de trilogie, ‘De roep van het land’, zal uitkomen. Ik kan me er nu al op verheugen!

Het lied van de wolken – Sarah Lark
roman, hardcover, 608 pagina’s, De Kern
Bestel dit boek hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Reistips voor het reizen met kinderen naar Australië en Nieuw-Zeeland

De wereld heeft ons zoveel te bieden. Er zijn veel mooie plekken die we kunnen …

Share
Share