Onmogelijke Liefdes voor kids

Echt liefde kent geen grenzen! Heb je ooit gehoord van een olifant en een schaap die vriendjes worden? Of zelfs een leeuwin en een klein spiesbokje? Nee? Toch is het echt waar. In dit boek staan vijftien bijzondere vriendschappen tussen heel verschillende dieren, waarvan niemand ooit had gedacht dat het mogelijk zou zijn en die iedereen verbaasd doen staan. Ontdek hoe een aapje troost vindt bij een duif en een grote gorilla een klein katje adopteert. Zien is geloven!

Recensie
Verschillende soorten vissen, die je in de natuur eigenlijk nooit samen ziet. Zoals een kogelvis met harlekijnvissen. Een dag later is de schrijver terug op dezelfde plek en daar komt hij de schol harlekijnvissen weer tegen met daartussen de kogelvis. De schrijver kent nog het voorbeeld van een schildpad en een nijlpaard die de tsunami hadden overleefd. Alle verhalen zijn gecontroleerd en blijken te kloppen. Vijftien verhalen staan in dit boek. Het begint met een aap en een duif. Op een eiland in China leven honderden aapjes Deze aapjes heten resusaapjes. Ze leven in groepen. De moederapen zorgden na de geboorte een hele tijd voor hun jongen. Op een dag vonden een paar mensen een babyresusaapje helemaal alleen in het oerwoud en was een maand of 3 oud. De mensen wisten dat het aapje nog niet voor zichzelf kon zorgen. Ze brachten het naar een natuurreservaat, een park waar wilde dieren door mensen worden beschermd. Eerst was het aapje erg bang. Toen gebeurde er een wonder. Het babyaapje ontmoette een witte duif die ook in het wildpark leefde. Het resusaapje en de witte duif werden de beste vriendjes. ’s Nachts sliepen ze samen in dezelfde kooi. Overdag smikkelden ze samen van hun mais. Het aapje zat dan tegen de duif te kwekken alsof de vogel apentaal kon begrijpen. En de duif koerde tegen het aapje alsof dat hem kon begrijpen. Soms aaide het babyaapje de duif met zijn handjes. En als de duif handen had gehad, had hij het aapje vast geknuffeld!

Na een tijdje was de aap groot genoeg om het alleen te redden in het oerwoud. De mensen brachten hem terug naar de plek waar hij gevonden was. Eerst was het resusaap bang, tot hij ontdekte dat zijn familie nog steeds op die plek leefde. Ze wisten nog wie hij was en namen hem weer op in de groep! Zo pakte de aap zijn leven in het oerwoud weer op. Ook de witte duif kreeg zijn vrijheid terug. En ook al waren ze een tijdje de beste vrienden geweest, het was beter dat ze allebei teruggingen naar de plek waar ze hoorden. Een aap hoort in het bos en een vogel hoort in de lucht.

Zo zijn er nog 14 van zulke mooie verhalen van een olifant en een hond, een hond en een kat, een leeuw en een spiesbok, een hond en een biggetje, een orang-oetan en een kat, een nijlpaard en een geit, een hert en een hond, een leguaan en een kat, een luipaard en een koe, een gorilla en een kitten, een hond en een dolfijn, een zebra en een gazelle, een neushoorn en een knobbelzwijn. Na al deze mooie verhalen komen alle dieren in het kort nog een keer voorbij. Waar kun je de dieren aan herkennen. En daar achteraan is nog een lijst met woorden en termen. Alle moeilijke woorden die worden gebruikt in het boek staan hier met de uitleg er achter, op alfabetisch volgorde. Bijvoorbeeld band: een gevoel dat dieren of mensen met elkaar verbindt.

Ik vind Onmogelijke liefdes voor kids een erg leuk en leerzaam boek, en ik ben niet de enige. Ook mijn zoon van 7 jaar vind het een erg interessant boek. Hij lees er graag in. Het is een mooi klein handig boekje met een best wel groot  en duidelijk letter type. Bij elk verhaal staan mooie echte foto’s. Zo word het voor de kinderen ook echter. Ook vind ik het erg mooi dat er achter in een uitleg is van de moeilijke woorden. Dit is voor de kinderen ideaal. Maar ook lijken woorden voor ons zo van zelf sprekend en is het woord moeilijk om aan de kinderen uit te leggen. De uitleg die achter in staat is dan heel duidelijk.

Onmogelijke liefdes voor kids – Jennifer S. Holland
Informatief boek, hardcover, 132 pagina’s, Tirion Natuur
Bestel dit boek hier>>

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share