Huisdieren geliefd bij kinderen

Huisdieren zijn erg populair bij kinderen. Negen van de tien kinderen hebben een dierenwens. Bij de ouders zijn de schattige diertjes een stuk minder populair slecht 17% deelt de dierenwens met zijn of haar kids. Ondanks de ouders zelf geen dierenwens hebben zwicht 4 op de 5 toch voor dierlijk gezinslid. De ouders geven als belangrijkste reden voor deze keuze het belang van het kind.

De meerderheid van de ouders (ruim 80%) is van mening dat het hebben van een huisdier hun kinderen verantwoordelijkheidsgevoel bijbrengt. Natasja Groothuismink, pedagoge bij de GGD, zandstreek waterland, bevestigd deze mening. Volgens bekende dierenkenner Martin Gaus zijn huisdieren vooral goed voor kinderen omdat ze zo respect krijgen voor alles wat leeft.

Maar natuurlijk is een huisdier niet alleen voor het verantwoordelijkheidsgevoel maar ook voor de gezelligheid. Ondanks dat het hebben van een huisdier vele voordelen met zich meebrengt heeft 1 op de vijf gezinnen geen huisdier. In de meeste van deze gevallen zouden de kinderen wel graag een huisdier willen. Redenen om een huisdier niet in huis te nemen zijn allergieën (44%), tijdsgebrek (44%), dierenharen (24%), iemand binnen het gezin die niet van dieren houd (19%) en dierengeurtjes (17%).

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Top tips voor het kiezen van juiste dierenvoeding

Als moeder wil je het beste voor je kind, maar natuurlijk ook voor je huisdier. …

Share
Share