Meldknop.nl: advies en hulp bij cyberpesten

meldknopEen tijdje geleden was “Freek” in het nieuws. Een dertienjarige Nederlandse jongen die het slachtoffer werd van een grootschalige identiteitshack. Onder zijn naam en met gebruik van zijn foto werden door anderen allerlei kwalijke berichten op diverse Sociale Media geplaatst.

Zo leek het net of “Freek” zelf die berichten plaatste en hij werd er dus persoonlijk op aangekeken en aangesproken. Los daarvan is het nu voor “Freek” onmogelijk om zelf ooit nog op internet onder zijn eigen identiteit deel te nemen aan Sociale Media, want alle valse accounts circuleren ook nog. Lees <hier> meer over “Freek”.

Wanneer je als ouder meemaakt dat zoiets gebeurt met je kind, wil je natuurlijk zo snel mogelijk ingrijpen en de schade zo veel mogelijk beperken. Omdat er vaak verschillende instanties benaderd moeten worden (denk aan Facebook, Twitter, Google), weten veel ouders niet waar ze moeten beginnen. Digibewust is een instantie die ouders wegwijs helpt bij allerlei zaken die met kinderen en internet te maken hebben en in samenwerking met de instantie ‘Kinderporno op Internet’, de politie en allerlei betrokken bedrijven, is Meldknop.nl ontstaan. Een plaats waar je als ouder terecht kunt voor advies en voor hulp.

Screenshot 2014-02-11 at 16.56.32

Vandaag werd tijdens de “Safer Internet Day” bekend gemaakt dat er Meldknop.nl de “flagged status” heeft gekregen. Meldknop.nl krijgt hiermee een directie noodlijn met Facebook, Instagram, YouTube en Twitter waardoor kwalijke informatie sneller offline gehaald kan worden.

meldknopnlLaten we hopen dat het nooit nodig is om de noodknop van Meldknop.nl te gebruiken, maar voor diegene die met ernstige vormen van cybercriminaliteit te maken krijgen is het goed om te weten dat dit initiatief er is. Wordt je kind op internet gepest of denk je te maken te hebben met identiteitsfraude, bezoek dan de website van Digibewust.nl voor informatie. Wanneer het nodig is dat er ingegrepen gaat worden door instanties, ga dan naar Meldknop.nl.

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Indrukwekkende film Un Monde is Belgische Oscar inzending

Bij het zien van de trailer kreeg ik al kippenvel. Maar los van het thema …

Share
Share