Op stap in lente en zomer

Het kon niet uitblijven natuurlijk: na het succes van Op stap in herfst en winter, nu Op Stap in lente en zomer. Want zeg nu zelf: waarom zou je ophouden met wandelen als de eerste krokusjes uit de grond schieten, de blaadjes aan de bomen beginnen te ontluiken en de vogels af en aan vliegen met takjes voor hun nesten? Nou dan! De 25 leukste lente- en zomerwandelingen van Natuurmonumenten in een boekje, geschikt voor het héle gezin; jong, oud, natuurliefhebber of stadse donder.

Recensie
In de meivakantie zijn we heerlijk naar Texel geweest en we hebben dit boek meegenomen. Hoofdstuk 3 van dit boek ging helemaal over Texel. Meteen de proef op de som genomen en de aanbevolen fietstocht gedaan en naar de zeehonden geweest en last but not least:  het Sommeltjespad aangedaan. Nou alle tips waren een succes! De fietstocht was prima te doen en onderweg zagen we verschillende ‘landschappen’ met glooiingen en de hoge berg. We hoorden heerlijk de vogeltjes fluiten. Dat stond ook in dit boek. Leuk dat ik nu ook wist welke vogels we hoorden fluiten! In het boek stond ook achtergrondinformatie over o.a. de zeehonden van Ecomare. Niet te lang, makkelijk leesbaar en op een leuke manier gepresenteerd.

Sommeltjespad
Maar hetgeen helemaal een goede tip uit dit boek was, was het Sommeltjespad. Een pad waar je op zoek kunt gaan naar Sommeltjes. Dit zijn een soort van aardmannetjes. Volgens de Texelse legenden wonen er nabij de Waal een soort aardmannetjes- Sommeltjes genaamd.  Wanneer een Sommeltje in de zon komt, verandert hij in een steen. Als het donker wordt, komt het Sommeltje weer tot leven. Onze kinderen waren dolenthousiast telkens wanneer ze op het 1.5 km lange Sommeltjespad weer een Sommeltje vonden. Met recht kan ik dan ook zeggen dat het een geslaagd uitje naar Texel was, met dank aan dit boek!

Gevarieerd
Er staan verschillende andere plaatsen in dit boek vermeld, waar je heen kunt gaan. Het is door heel Nederland. Hetgeen je er kunt zien is ook heel gevarieerd – van orchideeën tot het spotten van vleermuizen en zelfs het zien en ontdekken van verschillende soorten reptielen. Ook is er gevarieerde achtergrondinformatie hierbij te vinden, met tips om neer te strijken en een versnapering te eten.

We hebben dan ook besloten om nog meer van de plekken in dit boek aangegeven te gaan bezoeken. We hebben de data en de plaatsen al in onze agenda gezet. Het is tenslotte lente en bijna zomer, dus gewoon plannen en erop uit! De andere plaatsen, fiets- en wandeltochten en tips zijn vast – net als dit boek- net zo de moeite waard.

Doe-boek, paperback, 143 pagina’s, Uitgeverij Snor

 

Lees meer:
FutureLand: gezinsuitje op de nieuwe Maasvlakte
Durf jij ook op expeditie?
Zie, ruik en ervaar de boerderij!

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

De zomer in met het koninklijk gezin

Hoewel zowel onze gedachten, als die van de leden van het Koninklijk Huis bij de …

Share
Share