Gele rijstepap [recept]

Deze gele rijstepap is een echte familietraditie geworden <lees hier het verhaal van deze traditie> en zorgt voor een feestelijk gevoel, zowel bij het maken als bij het eten!

gele-rijstepapNodig:
1 liter volle of halfvolle melk
200gram dessert rijst
1 pakje saffraan.

Bereiding:
Breng de melk aan de kook.
Meng de saffraan en de rijst door elkaar, en doe dit in de kokende melk.
Laat dit, onder af en toe roeren, in ±12 minuten gaar koken, zonder deksel op de pan
Tip: Wil je een zachtere korrel, laat het dan een paar minuten langer koken.

Serveertip:
Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden.
Strooi er naar behoefte over: bruine suiker, of witte suiker.
Er kan ook nog slagroom door gemengd worden.

Smakelijk eten!

rijstepap-suiker

About Adrie Frijters

adrie.frijters@gmail.com'
Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Een dagje weg met de familie: zo hak je de knoop door

Eindelijk hebben jullie een datum geprikt waarop de hele familie een dag vrij heeft en …