Leven van een loser deel 11: Drie keer niks [recensie]

Drie keer niks‘ is het elfde deel in de megasuccesvolle serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney. Bram vindt zichzelf perfect, maar jij en ik weten beter…
Bram Botermans is een held in gamen, maar zijn moeder vindt dat het tijd is om Brams ‘horizon te verbreden’ door zijn ‘creatieve talenten’ te ontplooien. Vol verwachting regelt ze een piano en een pianolerares voor hem, maar al snel blijken de pianolessen weggegooid geld.
Wanneer Bram na een Halloweenfeestje een oude videocamera vindt, is hij vastbesloten om zijn grote filmtalent te verkennen. Hij besluit een griezelfilm te maken en daarmee beroemd te worden. Bereikt Bram wereldfaam of wordt het weer drie keer niks?

Recensie
YES!! Er is weer een nieuw deel uit van Het Leven van een Loser. Mijn oudste zoon Floris van 11 was ‘de gelukkige’ die ‘m kreeg en is er meteen de eerste avond voor het slapen gaan in gaan lezen. Het gaat ook in dit deel over Bram, de ‘loser’ in deze verhalenserie. Hij woont samen met zijn ouders, broer Rick en broertje Max.

Het leven van een loser is een dagboek van Bram. Hij schrijft er dingen en avonturen in die hij dagelijks meemaakt, en dat is in ‘Drie keer Niks’ ook zo. Het is best lastig om een recensie te schrijven over een boek dat uit zoveel losse en korte verhaaltjes bestaat. Daarom heb ik mijn zoon gevraagd te vertellen over zijn favoriete dagverslag in dit boek. En dat begint bij de maandag 🙂

Een vriendin van Bram, Marina, geeft altijd hele leuke feestjes. Alles mag van haar ouders als zij maar niet gestoord worden. Dit jaar geeft zij een Halloweenfeest waar iedereen het over heeft. Echter, er mogen alleen kinderen komen uit het schoolorkest. En daar zat Bram nu net niet in. Maar omdat hij perse wil geeft hij zich op voor het orkest om hoorn te spelen. Alleen komt hij er na aanschaf van het instrument achter dat van het orkest alleen de houtblazers worden uitgenodigd. Haha. Theo, de beste vriend van Bram zit bij de houtblazers en heeft wel een uitnodiging gehad.

Daar kan Bram misschien samen mee gaan. Hij bedenkt een plannetje waardoor hij niet zal worden weggestuurd: als hij onderdeel van Theo’s kostuum wordt dan moet het lukken om binnen te komen. Dus maakten zij een kostuum voor een tweekoppig monster.

De moeder van Bram vond dat een geweldig idee. Zo geweldig zelfs dat zij hen wel wilde brengen. Bij aankomst echter schaamde Bram zich kapot, zijn moeder had allemaal
zelfgemaakte Halloweenspeeltjes meegenomen en hij was bang dat zijn moeder het feestje zou verpesten. Maar dat gebeurde helemaal niet, sterker nog: iedereen leek het juist leuk te vinden. En dus kon Bram eindelijk een beetje gaan ontspannen. Het verhaal kreeg nog wel een staartje… Maar dat is het lezen van het boek waard.

Floris heeft weer smakelijk gelachen om de capriolen die Bram uithaalt en alle dingen die hem overkomen. Het boek leest heel makkelijk door de inmiddels bekende Loser en zijn gezinsleden en vrienden. Doordat het allerlei verschillende verhaaltjes zijn en niet 1 lang verhaal pak je het boek er gemakkelijk bij en je legt het gemakkelijk weg als je even iets anders moet doen.

De tekeningen in het Leven van een Loser maken de verhalen tot bijna een film. Dat maakt deze boeken anders dan de normale leesboeken. En niet voor niets is deze serie immens populair. Je krijgt sympathie voor Bram omdat hij creatief en fantasierijk is. Hij is niet populair maar staat toch elke keer zijn mannetje. In dit laatste deel vindt de moeder van Bram het tijd worden dat hij zijn creatieve talenten gaat ontplooien. Gaat dat hem lukken of wordt het weer ‘drie keer niks’?

Leven van een loser deel 11: Drie keer niks – Jeff Kinney
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Voor alle “Leven van een Loser boeken van Jeff Kinney, klik hier >>>>

Share

About Jacqueline Koster - Wamelink

jcawamelink@gmail.com'
Ik ben Jacqueline, 44 jaar en getrouwd met Marc. Wij hebben samen 3 kinderen, 2 jongens van 10 en 8 en 1 dochter van 9. Samen met onze 2 poezen Soes en Saar is het een drukke, veelal gezellige boel. Naast mijn werk fotografeer ik, te pas en te onpas, van alles wat ik tegenkom, bijzonder vindt en vast wil leggen. Ook ben ik geïnteresseerd in koken, kunst en literatuur.

Check Also

Halloween; DIY versus kopen

Halloween is een oude feestdag die niet in elk land gevierd wordt. Deze feestdag is …

Share
Share