Kiekeboe

Samen met je kindje spelen en de wereld ontdekken is voor jou en je kindje het leukste wat er is. In dit boekje staan ruim twintig ideeën voor spelletjes vanaf de allereerste maanden van je baby tot aan de peuterleeftijd. Spelletjes die de ontwikkeling van je kindje stimuleren zoals de motoriek, de behoefte aan lijfelijk contact of troost, het leren van woordjes of het omgaan met verlatingsangst.

Recensie
Als je door het vierkante boekje bladert zie je dat elke pagina gekleurd is en vol met eenvoudige tekeningetjes staat. De kleuren die zijn gebruikt zijn zacht, pastel.
Het boekje heeft een inhoud, 46 kleine hoofdstukken en eindigt met een colofon.
Niet alleen ideeën voor de spelletjes maar ook een uitleg waarom je een spelletje zou kunnen spelen. De meeste spelletjes speel ik al met mijn kindjes. Ik denk dat heel veel moeders dit ook doen. In dit boekje krijg je de uitleg wat je kindje ervan zou kunnen leren. Eigenlijk zijn er maar 2 ideeën die nieuw zijn voor mij. Een van de 2 zal ik zeker binnenkort uitproberen.
Op 1 liedje na zijn de liedjes ook bij mij bekend. Precies voor dat liedje dat ik niet ken een leuk idee waarbij je echt moet weten hoe de melodie gaat. Mijn tip aan de makers is dan ook een cd met de bijbehorende muziek aan het boekje toe te voegen. Een cd zou perfect in het boekje passen en het boekje net dat beetje extra geven.
Kiekeboe – Carine Noël
Opvoedboek, hardcover, 48 pagina’s, Forte

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Wine-up [recensie]

Vroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we af. Dan heb je het helemaal gemaakt, …