Kinderen voor Kinderen live in concert 2012

Woensdag 24 oktober presenteerde Claudia de Breij in de Amsterdamse Heineken Music Hall Kinderen voor Kinderen Live in Concert. Aan het feestelijke optreden in de Heineken Music Hall werken ook diverse bekende artiesten mee: Ben Saunders, Yes-R, Fresku, Kraantje Pappie en Keet! Zij speelt nu de rol van Glinda in de musical Wicked. Het koor Kinderen voor Kinderen staat onder leiding van dirigent Jorge Verkroost en muziekproducent Tjeerd Oosterhuis. De choreografie is van Dansacademie Lucia Marthas. Het concert is gepresenteerd door Claudia de Breij.De clip van Hallo Wereld is op YouTube al 1,9 miljoen keer bekeken! De nieuwe tophit van Kinderen voor Kinderen staat op 2 in de Kids Top 20, op 5 in de iTunes Top 100 en met stip op 27 in de Mega Top 50. Het is een van de vele nummers die het koor zingt tijdens Kinderen voor Kinderen Live in Concert. Behalve liedjes van de CD Hallo Wereld is ook een medley te horen van bekende nummers, zoals Ik heb zo waanzinnig gedroomd, Op een onbewoond eiland, Baas van het Journaal, Wakker met een wijsje en de Kinderen voor Kinderen tune.

Recensie
Het is eind oktober, en iedereen weet tegenwoordig wel, in het najaar komt de nieuwe cd van Kinderen voor Kinderen uit. De 33e alweer dit jaar. Ik kan me de eerste editie nog wel herinneren … Het was vroeger toch wel een stille wens om er een keer bij te zijn, een nieuwe (toen nog) lp van Kinderen voor Kinderen. Zo zie je maar: als je maar lang genoeg wacht, worden je wensen vanzelf vervuld. Want dit jaar mocht ik met onze meiden naar Kinderen voor Kinderen Live in concert. Wat was dat een bijzondere ervaring voor hen, Het concert was in de Heineken Music Hall, ze zijn nog nooit naar een concert in zo’n grote zaal geweest. Ze hebben hun ogen uitgekeken, het was zo indrukwekkend voor ze. Er werden ook televisieopnamen gemaakt en dat maakte het extra bijzonder. Ronddraaiende camera’s hoog boven ons, een cameraman op de tribune die constant leuke beelden probeerde te maken van zowel de zaal als de optredens, dat maak je niet elke dag mee.

Het concert zelf was strak georganiseerd en kortweg erg goed. Alle liedjes van de nieuwe cd zijn ten gehore gebracht. Zoals we gewend zijn van Kinderen voor Kinderen allemaal liedjes over thema’s die kinderen bezighouden zoals de CITO-toets, gadgets, de mooie telefoon van mama en wat zal ik later worden…Maar we hebben niet alleen oude liedjes gehoord, er was ook een medley van oude Kinderen voor Kinderen-nummers, zoals ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’, ‘Op een onbewoond eiland’ en ‘Je vader is gek’. Meezingers voor bijna de hele zaal.

Er deden ook veel bekende artiesten mee, rappers Fresku, Kraantje Pappie en Yes-R. Keet heeft opgetreden. Het hoogtepunt van de gasten vond ik persoonlijk Ben Saunders, jee, wat zingt hij live goed zeg! Ben heeft ook een liedjes geschreven voor Kinderen voor Kinderen, ‘ik wil een tattoo’. Hoe kan het ook anders. Het concert is gepresenteerd door Claudia de Breij. Ze deed het goed vonden wij, strakke presentatie en vol humor. Leuk voor de kinderen, maar ook voor alle volwassenen die waren meegekomen. De dansers van Lucia Martas stonden al een uur voor het concert paraat, doodstil als standbeeld of dansend op de muziek van ‘Hallo wereld’. Respect voor hoe zij het dat uur hebben gedaan. Het maakte voor onze kinderen het wachten wat minder lang (want wij waren natuurlijk ruim op tijd aanwezig).

En, dat mag ik natuurlijk niet vergeten, wij weten natuurlijk nu ook welke juf of meester de meester-/juf-battle gewonnen heeft… Maar dat mag ik hier niet verklappen, dat is een geheim!!! Aan het einde kwamen er tientallen blauwe ballonnen met de wereld erop uit de lucht vallen. Onze jongste was dolblij met de ballon die haar grote zus voor haar heeft weten te bemachtigen. De ballon heeft een mooi plekje op haar kamer gekregen!

Op zaterdag 10 november wordt de registratie van het concert op tv uitgezonden bij de Vara, de herhaling is op 17 november voor de intocht van Sinterklaas. Allemaal kijken!!! (misschien zie je ons nog wel zitten …). Wij hebben er van genoten, hopelijk jullie ook op 10 of 17 november!

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De beste muziek voor een orgasme [top 10]

Lijstjes…. we hebben er al een flink aantal gepubliceerd omdat ze zo leuk kunnen zijn. …