Jona in de laptop

Het eerste Jona-boek – Jona beleeft een spannend avontuur wanneer ze niet luistert naar opa.
Een spannend verhaal voor de kleintjes van nu, die opgroeien in een digitaal tijdperk!
In bovenstaand filmpje wordt Jona voorgelezen uit het boekje dat mama geschreven heeft en waarin zij de hoofdrol speelt.

Recensie
Sommige verhalen zijn tijdloos, andere verhalen zijn nogal ouderwets als je ze die vandaag de dag gaat lezen. Maar Jona in de laptop is een boek dat zich afspeelt in de hedendaagse tijd. Computers en laptops zijn niet meer weg te denken uit ons leven, dus ook niet uit die van onze kinderen! Dit boek laat op een leuke en ludieke wijze zien dat opa’s niet zo goed zijn in “nee” zeggen tegen hun kleinkind en tevens leren kinderen iets over de inhoud van een computer…

Jona is bij opa en ze wil graag op de laptop. Omdat opa haar niets kan weigeren mag dat. Terwijl de computer aan het opstarten is, moet opa even naar het toilet. Hij waarschuwt Jona dat ze nergens aan moet komen. Maar als opa uit het zich is verdwenen, drukt Jona toch wat toetsen van de laptop in. Niets aan de hand zul je denken, maar niets is minder waar! Wanneer ze drie toetsen tegelijkertijd indrukt verdwijnt ze opeens in de laptop. Als opa weer in de kamer komt, is hij zijn kleindochter kwijt. Door het tikken tegen het beeldscherm kan Jona de aandacht van opa trekken. Zal opa weten hoe Jona weer uit de laptop kan komen?

Jona in de laptop is op rijm geschreven en vertelt een grappig en spannend verhaal. Het onderwerp zal kinderen van nu zeker herkenbaar in de oren klinken en kleuters zullen al snel aandachtig luisteren naar dit verhaal. Want een laptop heeft toch een magische aantrekkingskracht op hen.

Alhoewel mijn dochter weet dat ze niet zomaar in de laptop kan verdwijnen, vindt ze het verhaal erg vermakelijk. Het onderwerp heeft zeker haar aandacht en ze vind het grappig om te horen wat er allemaal in die laptop zit. Het plasje limonade dat Jona laatst had geknoeid vind ze nog wel het meest hilarische! Weet ze ook meteen waarom ze van mij niet mag drinken bij de laptop of pc! Absoluut een heerlijk boek om voor te lezen!

Jona in de laptop – Shirley Brandeis
Prentenboek, hardcover, 30 pagina’s, Polanen AB / Tzummarum

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …