Qixels Oceaan-navulset [recensie]

qixelsBouw je ontwerp Qixel per Qixel op! Qixels zijn de blokjes die je aan elkaar hecht met water. Creëer keer op keer een eigen wereld van monsters, krijgers, ninja’s en meer!

Recensie
Qixels?? Nog nooit van gehoord. Maar wat ziet het er leuk uit! De verpakking doet me aan een combinatie van strijkkralen en minecraft denken. Nieuwsgierig maak ik de verpakking open … daarin zitten verschillende kleuren blokjes, een sjabloonhouder, vier verschillende sjablonen, een waterverstuiver, een touwtje (?) en nog een aantal dingen waarvan ik nu nog geen idee heb wat ik er mee moet. Oh ja, gelukkig zit er ook een gebruiksaanwijzing bij. qixels-2

In de gebruiksaanwijzing lees ik hoe simpel Qixels eigenlijk werkt. De bedoeling is dat je één van de vier afbeeldingen uitzoekt die je wilt gaan maken (in dit pakket kun je kiezen uit een dolfijn, schildpad, krab of orka), je plaatst de gekleurde qixels op de juiste plaats, sprayt er water over. Na dertig minuten drogen heb je een leuk diertje waar je mee kunt spelen, dat je op een standaard kunt zetten (aha, daar zijn het blauwe en het doorzichtige ‘dingetje’ voor), en je kan er zelfs een sleutelhanger van maken! Mijn zoon van zeven jaar zit naast me en staat te popelen om te beginnen.

orka

Hij kiest de orka uit om mee te beginnen. In opperste concentratie wordt iedere qixel voorzichtig op het sjabloon aangebracht. Net als bij ministeck zit er een gaatje in het blokje dat je op het puntje van het sjabloon legt. Het verschil is dat de qixel van boven dicht is. Als het sjabloon gevuld is met de qixels, vult hij de verstuiver met water en sprayt ongeveer 25 x zodat het hele ontwerp nat is. Het teveel aan water ‘schudden’ we (zoals in de gebruiksaanwijzing wordy geadviseerd) er samen af. We zetten een timer op dertig minuten en wachten (on)geduldig af op wat er komen gaat …

orka-2

Yes, de pieper gaat. Voorzichtig haal ik de orka los van het sjabloon, deze is nog iets plakkerig dus laten we nog even nadrogen. maar dan is hij klaar, de eerste qixel creatie! Als we de orka op de houder plaatsen, lijkt het net alsof hij zo uit het water komt springen. Dezelfde middag maken we ook de schildpad en de krab. Ik waag zelf ook een poging met de blokjes, maar het is mij veel te pieterpeuterig. En ook vallen de blokjes er uit als ik er een volgende naast wil zetten. Mijn zoon laat zien dat dat niet gebeurt als je aan de rand begint en vanuit daar verder gaat. Aan het einde van de middag hebben we een leuke set oceaan diertjes staan. De schildpad en de dolfijn worden nog extra versierd met een stukje zeewier en 2 kleine visjes. En met behulp van een opzetstukje en een touwtje hangen we de dolfijn aan de schooltas van mijn zoon vast.

qixels-3

Naast deze leuke Qixels Oceaanset zijn er nog veel meer leuke sets verkrijgbaar zoals monsters, skeletten, middeleeuwse figuren of insecten. Ook is er een set verkrijgbaar waarbij je zelf een figuur kunt bedenken en voor de kinderen met minder geduld is er ook een Qixels turbodroger, die je ontwerp vliegensvlug droog draait.

Deze Qixels Oceaanset bestel je hier >>>>

 

 

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …