Kom in de Kas – in de kas kan alles

Op 31 maart en 1 april is er weer “Kom in de Kas“! Dit evenement bestaat al een hele tijd en dit jaar wordt dit landelijke evenement alweer voor de 35e keer georganiseerd.

Veel kassen openen hun deuren dit weekend voor bezoekers van jong en oud zodat zij kunnen kennismaken met de wereld van de glastuinbouw. Niet alle regio’s zijn op beide dagen geopend, dus het is jammer dat ik dit artikel zo laat schrijf, maar misschien voor als je nog niks gepland had voor de zondag kun je hier kijken of er kassen zijn in jouw regio die hun deuren openstellen voor publiek.

Uiteraard is het per kas verschillend wat er gekweekt wordt, dus van tevoren is het ook moeilijk om te vertellen wat je kunt verwachten, maar in ieder geval kun je er een hoop leren over de processen in de kassen, allerlei groente en fruit proeven en allerlei producten kopen die worden gemaakt in de kassen.

Wij zijn vandaag geweest samen met onze dochter van 22 maanden en we hebben alle drie genoten. Ook wel van de proeverijen, want onze kleine meid is helemaal gek op groente en fruit, dus als er ergens eten te halen valt is ze al snel blij! Ook waren er halverwege onze route heel veel jonge dieren te zien: kalfjes, konijntjes, lammetjes, geitjes en er stond ook nog een pony. Dus zij keek haar ogen uit, en het is dus ook absoluut de moeite waard voor kinderen!!!

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.

Check Also

Burgers’ Zoo en Burgers’ Bush [verslag]

Een mooie herfstdag vraagt om een dagje in de Bush van de Koninklijke Burgers’ Zoo …