Ouders blijf je voor je hele leven

Nog steeds gaan er veel mensen uit elkaar wat veel verdriet en narigheid met zich meebrengt. Ouders maken ruzie over de hoofden van de kinderen heen en vaak moet vooral de moeder de kar blijven trekken. Zij gaat vaak uit huis met de kinderen, blijft werken en voor de kinderen zorgen. De vader is ofwel erg betrokken en kiest samen met de moeder voor co- ouderschap, of werkt alles tegen. Hij vindt dat de mama zich naar zijn wensen moet richten. Nieuwe vriend en ze wil verhuizen nee dat gaat niet door, papa verijdelt dit wel. Ik vind dat je als mama niet alles hoeft op te offeren, natuurlijk houd je rekening met je kinderen, maar je hoeft echt niet koste wat kost altijd te doen wat je ex wilt, je bent er zelf ook nog en mag voor je eigen geluk kiezen. Dit komt ook de kinderen ten goede. Als moeder in een spagaat terecht komen en alle partijen willen plezieren gaat ten koste van je eigen geluk. Hier heb je ook recht op. Ik denk dat bij een scheiding veel los komt, maar bedenk wel dat je ooit blij bent geweest met elkaar, kinderen op de wereld hebt gezet waar je beiden verantwoordelijk voor bent. Deze zorg rondom de kinderen blijft je hele leven. Het is belangrijk om samen goede afspraken te maken wat de toekomst betreft, heel goed dat er een ouderschapsplan wordt gemaakt, maar dit kan ook bijgesteld worden. Je hebt niet levenslang na een scheiding maar mag ook verder met je leven. Ik heb bewondering voor al die moeders die zich er zo doorheen slaan. Blijf elkaar met respect behandelen. Samen kan het op een fiasco zijn uitgelopen, maar die mooie kinderen hebben jullie samen op de wereld gezet. Partners kunnen uit elkaar maar papa en mama blijf je voor je hele leven.

Ik wens alle scheidende ouders dan ook veel wijsheid en sterkte toe.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Schoolpleinmoeders – lief, leed en luizen [recensie van het nieuwste boek van Meester Mark]

Verlegen buitenbeentjes en vileine roddeltantes; ouders die sidderen voor hun eerste tienminutengesprek en oude rotten …

Share
Share