“Paardenfilm” Wendy en Dixie [verslag]

Met 2 paardenmeisjes in huis wist ik al snel dat er een nieuwe “paardenfilm” aan zat te komen: Wendy en Dixie !

Één van de manieren waarop ze aan die wijsheid kwamen, was door de vlog van Feline (FelineHoi). Voor de echte paardenmeisjes in Nederland wel bekend… Zij mocht in deze van origine Duitse film de stem van Vanessa inspreken (voor het grootste deel van de film de “slechterik”).

Omdat Floortje een kinderfeestje had, mocht Daphne haar vriendinnetje Zoë meenemen (ook gek op paarden) en heb ik Floor beloofd dat zij van het weekend met háár vriendinnetje alsnog mag gaan.

Zoë en Daphne zijn allebei 6 jaar en kwamen in de bioscoop ook nog een paardenmeisje uit de klas tegen, waar we gezellig naast zijn gaan zitten! Voor de film begon werd het lekkers al tevoorschijn getoverd, want dat hoort natuurlijk bij een bezoek aan de bioscoop ?… Ze hebben het hele verhaal geboeid gevolgd.

Het verhaal gaat over Wendy, die met haar ouders en broer Tom naar Duitsland gaan voor de begrafenis van haar opa. Wendy heeft een blessure aan haar been omdat ze vorig jaar van een paard is gevallen, waar ze zonder zadel op reed. Daarna was ze gestopt met rijden en ze had geen plannen om weer te beginnen.

Oma woonde op een soort oud landgoed/manege, waar het niet zo goed mee ging. Oma vond het jammer dat Wendy niet meer wilde rijden.

Maar toen Wendy zag hoe een slager en zijn zoon een paard op de trailer probeerden te krijgen om hem af te voeren voor de slacht, heeft ze het paard stiekem geholpen te ontsnappen. Later dook het paard overal op waar Wendy was. De eerste keer tijdens de begrafenis van haar opa. Ze ging wat angstig naar het paard toe om hem weg te jagen….de slager was namelijk ook op de begrafenis van haar opa! Hij mocht het paard uiteraard niet ontdekken, anders zou het alsnog naar het slachthuis verdwijnen…

De band tussen de twee wordt steeds hechter en ze geeft het paard de naam Dixie. Het paard weet haar vertrouwen zó te winnen, dat ze besluit op hem te gaan rijden. Als ze haar familie vertelt dat ze weer begonnen is met rijden, zijn ze blij en komen ze kijken hoe ze op hem rijdt. In hun enthousiasme geven ze een groot applaus, waardoor Dixie stijgert en Wendy eraf valt. Het valt reuze mee en Wendy wil graag verder rijden, maar haar vader verbiedt het haar!

In de film is er een meisje van de rijke manege “St. George ” , Vanessa, die Wendy niet uit kan staan, omdat zij vorig jaar voor het ongeluk de paardrijwedstrijd had gewonnen. Vanessa maakt Wendy het leven behoorlijk zuur. Als zij in het bos stiekem toekijkt hoe Wendy Dixie traint, wordt zij ontzettend jaloers…

Als het een standaard verhaal was, zou je denken dat Wendy dit jaar weer meedoet met de race en Vanessa weer verslaat met Dixie…maar…het verhaal gaat anders…

Ze komen er achter waarom Dixie steigerde…. en omdat Vanessa de slager op de hoogte heeft gebracht van Dixie en hem meenam naar het paard, slaat Wendy met Dixie op de vlucht en wordt te paard achtervolgd door Vanessa… En dán wordt het spannend…de meisjes belanden in het moeras…het wordt al donker en ze kunnen geen kant op…

En meer wil ik eigenlijk niet verklappen… maar het loopt goed af! Als je nieuwsgierig bent geworden, moet je vooral naar de bioscoop gaan voor dit bijzondere verhaal.

Het leuke van deze film is toch wel dat het ècht over de band tussen een paard en een meisje gaat. Zonder namen van andere paardenfilms te noemen, valt het me toch op dat het dan al snel over verliefde pubers gaat en dat de paarden bijzaak worden…

En ik heb me verbaasd over het onsamenhangende verhaal dat Daphne thuis tegen haar vader vertelde… Het grappigste vond ze volgens mij nog wel dat Wendy het woord “broccoli” als scheldwoord gebruikte… Tegen wie en waarom? Dat moet je zelf maar gaan bekijken! Daphne wil voor haar verjaardag in ieder geval de dvd , vertelde ze toen we de bioscoopzaal verlieten!

Hieronder de trailer van Wendy & Dixie, die vanaf 29 maart 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share