App: Bereken de BMI van je kinderen

In de Android App Market vind ik een app voor moeders die zich afvragen of hun kind te dik aan het worden is. Ik zocht op “kinderen” en vond naast allerlei leuke spelletjes als Talking Tom (mamma kan al niet meer met haar nieuwe Samsung Galaxy Tab spelen als de kinderen er bij zijn, want dan ben ik hem kwijt..) ook een nuttige. Kind BMI heet ie en je kunt er heel gemakkelijk de BMI van je kinderen van 3-20 jaar mee berekenen. Je geeft het geslacht, de geboortedatum, het gewicht en de lengte van je kind in en je krijgt een BMI-score in een kleur met daarbij een conclusie. De BMI van mijn kind van bijna 3 is 17.0 en dat is “considered healthy”. Met de knop “view BMI in graph” krijg je te zien waar je kind in de curve zit en waar de andere kinderen in dezelfde leeftijdsgroep zitten. Precies zo’n curve als we kennen uit de groeiboekjes en van het consultatiebureau. Maar dit is dus ook voor 4+-ers.

kind BMI

Lees ook:

andere blogposts op Trotsemoeders.nl over BMI

andere app recensies van Mira, Josje en mijzelf

Share

About marijke

marijke@ideacomapny.nl'

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share