Autospiegel met licht en geluid

TOMY heeft een spiegel met licht en geluid op de markt gebracht, zodat de ouder vanaf de voorstoelen hun baby in de gaten te houden en het kind tegelijkertijd zich kan vermaken. Deze interactieve spiegel bestaat uit twee delen: het eerste is de autospiegel met muziek en plaatjes en als tweede een afstandsbediening om de spiegel aan te zetten vanaf de voorstoelen.

In eerste instantie lijkt mij dit een overbodig apparaat. Mijn zoon van 7 maanden is immers altijd erg zoet in de auto. De eerste maanden hoefden we de straat maar uit te rijden en we hoorden een zacht gesnurkt van de achterbank af komen. Inmiddels is het gesnurk vervangen door gebabbel en gezang. Op zijn manier dan, maar zoet is hij nog altijd. Maar het idee dat ik hem vanachter het stuur even in de gaten kan houden als ik hem niet hoor, spreekt mij zeker erg aan. In de autostoel zit hij immers naar achteren gericht; dan kan ik hem en zijn gezicht niet zien.

De montage van de autospiegel met licht en geluid is erg makkelijk. Met een riempje maakt je de spiegel vast aan de hoofdsteun van de achterbank. Voor oudere kinderen die al in een volgend autostoeltje zitten, en dus hun gezichtje naar voren gericht hebben, kan de autospiegel ook geplaatst worden. Maar voor deze groep zijn de plaatjes wellicht iets te kinderachtig. Alhoewel het voor een dreumes nog prima kan.

Omdat mijn zoon niet vermaakt hoeft te worden, test ik in eerste instantie alleen de spiegel. Wat ik tijdens het ophangen al vermoedde, blijkt te kloppen. Ik kan de spiegel niet goed zien als ik in mijn achteruitkijkspiegel kijk. Ik moet hiervoor iets omhoog reiken en verlies daarmee zicht op de weg. Het gebruik van een extra autospiegel is dus echt afhankelijk van de lengte van de bestuurder en bijrijder. Voor mij is het geen optie om de autospiegel te gebruiken als ik alleen in de auto zit en aan het rijden ben.

Voor deze recensie test ik wel het entertainment gedeelte. Met de blauwe knop gaat  de muziek en het licht aan. Nu wordt er voor 10 minuten een muziekje gespeeld en worden er wisselend vier verschillende plaatjes op de spiegel opgelicht. Voor de muziek kan je kiezen uit 6 programma’s, veelal geïnspireerd op klassieke muziek. Zowel de muziek als de lichtjes met beelden zijn een succes! Met de paarse knop kan je gemakkelijk met de hand het volume stellen. Helaas werkt bij mij de afstandsbediening niet. Dat is erg jammer, want dit is natuurlijk wel net het extraatje wat dit product fijn kan maken om te gebruiken. Het is bij mij dus niet mogelijk om tijdens het rijden een muziekje aan te zetten. Het vervangen van de batterijen biedt geen oplossing en het lukt me niet zo snel om contact op te nemen met de fabrikant. Na wat verder speurwerk op het internet blijkt dat dit probleem wel eens vaker voorkomt, dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Bestel dit product hier>>

Share

About Gwen

gwengoes@live.nl'
Hoi, ik ben Gwen, biologe, en de trotse moeder van een zoon (geboren juni 2012). Samen met mijn man en zoon woon ik in Utrecht. Ik kook graag, maar houd meer van lang tafelen. Met mijn man kijk ik graag een serie of film, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van “the bridge” en “ the killing”. Verder gaan we als gezin vaak wandelen in Amelisweerd of door Utrecht. Ik ben net weer gestart met hardlopen en ben weer in training voor de 5k om daarna verder te gaan met de 10k.

Check Also

Geen idee voor welke opleiding je moet gaan? Volg dan deze tips

Wanneer een kind klein is, ligt de focus van een moeder de eerste paar jaren …

Share
Share