Nieuwe Fitzek-thriller: Het Pakket [recensie]

De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is…

Recensie
Wat een mooi pakket van uitgeverij The House of Books werd er bezorgd bij Trotse Moeders:

En wat had ik zin om in het boek Het Pakket, wat in de doos zat uiteraard, te beginnen. Ik ben grote fan van de boeken van Sebastian Fitzek. Kocht er altijd een paar wanneer ik in Duitsland was en was dus aangenaam verrast toen The House of Books de nieuwste thrillers van Fitzek ging vertalen en uitgeven.

En Het Pakket is echt een fantastische “Fitzek”. Er zit een ouderwets ziek persoon achter een aantal gruwelijke misdaden. Hij (of zij?) scheert vrouwen kaal en vermoord ze. Een van de slachtoffers is Emma. Maar zij overleeft en dat maakt dat haar omgeving gaat twijfelen aan haar verhaal. Want… de kamer waarin ze gedrogeerd en verkracht is, bestaat niet. En waarom zou zij in leven zijn gehouden?

Het trauma van Emma is er niet minder om. Ze had al een angst verwerkt (als kind dacht ze dat er een man in haar kast verstopt zat, die zich later ontpopte tot een denkbeeldige vriend) en nu weet ze niet meer wat werkelijkheid en fantasie is. Ze weet wel dat ze verkracht is, en haar korte haren herinneren haar aan de gruwelijke ervaring.

De man van Emma, zijn collega en haar beste vrienden proberen zo goed mogelijk voor haar te zorgen. Maar… Wie heeft haar hond vergiftigd? Wie is de geheimzinnige buurman voor wie een pakket bij haar bezorgd wordt en wat zit er in het pakket…. Iedere keer wanneer er iets duidelijk lijkt te worden, komen er weer andere vragen op. En dat maakt dat je als lezer wel door MOET lezen tot het boek uit is. De hoofdstukken eindigen in cliffhanger en het boek is echt heel spannend. Een aanrader dus!

Zoals altijd besluit Sebastian Fitzek zijn boeken met een persoonlijke tekst. Ditmaal publiceert hij een aantal mails van lezers, naar aanleiding van zijn 10-jarig jubileum als auteur waarin hij altijd heeft uitgenodigd tot contact. Heb je nog nooit van Sebastian Fitzek gehoord? Lees dan Het Pakket, dan word je vanzelf fan.

Het Pakket – Sebastian Fitzek
Paperback, 320 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Voor eerder verschenen boeken van Sebastian Fitzek, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share