Ouders verantwoordelijk voor overgewicht kind?

Overgewicht bij kinderen is altijd een gevoelig onderwerp. Want zijn de ouders verantwoordelijk? Mag de overheid ingrijpen? En wat is er aan te doen. Morgen (17 juni) in de uitzending van KRO Brandpunt om 22.45 uur op Nederland 2 is te zien hoe Wouter Kurpershoek zich verdiept in de vraag of de overheid mag ingrijpen als ouders er niet in slagen hun te dikke kinderen te laten afvallen. En Liesbeth Staats vertelt het verhaal van de Britse politie die nieuwe aanwijzingen heeft gevonden in de zaak rond de in Portugal verdwenen Madelaine McCann.

Jeugdzorg
Het is nog nooit eerder voorgekomen maar het is nu toch gebeurd. Een gezin met ernstig dikke kinderen in onder toezicht van Jeugdzorg gesteld. De boodschap van de rechter was duidelijk: ouder zijn verantwoordelijk voor  het ziekelijk overgewicht van hun kinderen.  Je kind stelselmatig te veel en te vet voedsel geven is een vorm van mishandeling. Maar is het zo simpel? Wouter Kurpershoek over falende opvoeding en of de overheid zo diep mag ingrijpen in het persoonlijk leven van gezinnen.

Madeleine McCann
Ze is misschien wel het beroemdste vermiste meisje ter wereld: Madeleine McCann. Vijf jaar geleden verdween ze spoorloos uit het vakantie-appartement van het ouders in Portugal. Onlangs maakte de Britse politie bekend dat er nieuwe aanwijzingen over de verdwijning zijn gevonden. Wat zit hier achter? En is dit inderdaad de laatste hoop om het meisje ooit nog terug te vinden? Liesbeth Staats vertelt het verhaal van het Britse onderzoeksteam dat de zaak opnieuw tegen het licht houdt.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kiloknaller

Paul heeft één allesverslindende passie: eten! Het liefst eet hij de hele dag door. Hij …