Waar is het stokstaartje?

De familie Stokstaart heeft een tijdmachine en als tijdreizigers beleven de grappige diertjes de spannendste avonturen. Of ze nu naar het Wilde Westen gaan, tussen de dinosaurussen belanden of naar de toekomst geflitst worden, op iedere tekening zijn de tien stokstaartjes verstopt. Als je goed kijkt, kun je ook nog Robbie de eekhoorn en Kevin de Valk vinden.

Recensie
Waar is het stokstaartje? is niet zomaar een boek. Het is een zoekboek. Op elke pagina zijn 10 stokstaartjes verstopt. Maar er  is zoveel te zien op de tekeningen, dat het niet meevalt om deze stokstaartjes te vinden.
Op elke pagina staan lege hokjes getekend. In deze hokjes kun je een kruisje zetten als je een stokstaartje hebt gevonden. Persoonlijk vind ik dat een beetje onzin. Als kinderen 2x dezelfde stokstaartjes zien en deze per ongeluk 2x aanvinken in het hokje, dan klopt het al niet meer. Daarnaast vind ik het zonde om in een boek kruisjes te gaan zetten. Ook al zou je dit met potlood doen, je blijft er wel wat van zien. Kinderen die zoekplaatjes leuk vinden, zullen dit boek dan ook vaker dan één keer willen bekijken. En dan is het ook niet handig om er kruisjes in te zetten, lijkt mij zo.

Kun je niet alle stokstaartjes vinden en wil je wel weten waar ze verstopt zijn? Kijk dan achter in het boek bij de antwoorden. Hier staan tevens nog veel meer zoekopdrachten, zoals “Zoek de man met een gestreepte sjaal”. Ook hier kun je weer aanvinken als je deze hebt gevonden. Klink misschien een beetje raar, maar hierbij vind ik het wel weer handig dat je kunt aankruisen als je het hebt gevonden. Dit omdat er per bladzijde 10 extra zoekopdrachten zijn. Maar deze 10 heb je niet zomaar gevonden. En dan is het wel leuk dat als je het boek weglegt, dat je later kunt zien waar je gebleven bent.

Waar is het stokstaartje? is een boek waar je uren en uren zoet mee kunt zijn. Niet alle illustraties vind ik even mooi, maar er zitten wel een aantal prachtige illustraties tussen. Mijn zoon vindt het in ieder geval erg leuk. Vooral de pagina vol met dinosaurussen trekt zijn aandacht. Hier had hij dan ook al gauw alle zoekopdrachten gevonden. Wie van zoekopdrachten houdt, zal zich zeker kunnen  vermaken met dit boek.

Waar is het stokstaartje? – Paul Moran & Jen Wainwright
Zoekboek, hardcover, 48 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Prinsessen en sprookjes vol betoverende zoekopdrachten

Zoekboek waar je in blijft kijken! Er was eens… een sprookjesachtig zoekboek vol lieve prinsesjes, …