Volg mij / De Hashtagmoorden

volg-mij-recensie-copyright-trotse-moeders-1Freddie Venton werkt in een koffiebar, maar droomt van een baan als journaliste. Een toevallige ontmoeting met een oud studiegenote leidt haar naar de plek waar een gruwelijke moord is gepleegd. Wanneer de moordenaar op Twitter berichten achter begint te laten, stort ze zich op de zaak en probeert ze de aanwijzingen die de moordenaar achterlaat te ontcijferen. In haar poging om onschuldige levens te redden, brengt ze haar eigen leven echter steeds meer in gevaar…

Recensie
Wat een goed thrillerdebuut is Volg mij (ook uitgegeven onder de naam De Hashtagmoorden). Aan het begin van het boek, maak je kennis met Freddie, die naar de grote stad (Londen) is verhuisd omdat ze wil werken als journaliste. Ze komt vooralsnog niet veel verder dan gratis klussen voor online kranten en werkt in een koffiebar. Daar ziet ze op een avond een vriendin van vroeger (Nasreen), die nu bij de politie werkt. Door gegevens uit te wisselen met haar smartphone, kan ze Nas volgen, wat ze letterlijk doet wanneer Nasreen naar een plaats delict gaat.

volg-mij-hashtag-moorden-angela-clarke-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Ze komt uit bij een gruwelijke moord. Eigenlijk wilde Freddie alleen maar een artikel maken wat een doorbraak voor haar als journaliste zou betekenen, maar omdat zij binnen het bij het slachtoffer aanwezige team, de enige is die kennis heeft van diverse sociale media, raakt ze betrokken bij het moordonderzoek.

volg-mij-hashtag-moorden-angela-clarke-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Wanneer er nog een moord gepleegd wordt en er een duidelijke link is met Social Media, met name Twitter, wordt ze ingehuurd als adviseur. Door haar impulsiviteit wordt de zaak soms versneld, soms gefrustreerd en wordt ze uiteindelijk zelf het doelwit van de (serie)moordenaar….

volg-mij-hashtag-moorden-angela-clarke-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Volg mij is echt spannend, je blijft doorlezen om te weten te komen hoe het af gaat lopen en wie er nu echt achter het Twitter-account van de moordenaar zit. Meedenken is prima mogelijk in dit boek! En meeleven ook. De emoties van Freddie zijn erg natuurlijk, haar afschuw en verontwaardiging. Erg logisch dat een ‘leek’ niet goed tegen dergelijke gruwelijkheden kan, maar ook de impact van de moorden op het politie-team wordt goed weergegeven.

volg-mij-hashtag-moorden-angela-clarke-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Wat een beetje te lang gerekt werd naar mijn mening, is het duidelijk worden wat er in het verleden tussen Nasreen en Freddie gespeeld heeft, waardoor het intense contact tussen hen verbroken werd. Er werd wel erg vaak aan gerefereerd zonder wat meer uitleg te geven, dat het een beetje vervelend werd. Maar eerlijk is eerlijk: verder vond ik het een prima thriller, en ik hoop dan ook dat dit debuut van Angela Clarke het begin is van een hele reeks thrillers!

Volg mij / De Hashtagmoorden – Angela Clarke
Paperback, 396 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …