Verslag van de persconferentie van K3

K3-persconferentie-copyright-trotse-moeders-01-studio-100Zoals jullie weten was ik woensdag naar België afgereisd, naar het hoofdkantoor van Studio 100, in Schelle (onder Antwerpen). Helaas bracht het navigatie systeem me, na het door het PR bureau opgegeven adres te hebben ingevoerd, naar een weiland waar ik niet meer verder kon, omdat ik geen tractorbanden heb…. Ik was niet de enige van de pers die op het mooie platteland eindigde, maar gelukkig zijn Vlamingen uiterst vriendelijk en behulpzaam en lukte het me om toch nog een groot deel van de persconferentie (ruim 5 kilometer verderop) bij te wonen.

De persconferentie was, om het in één mooi Vlaams woord samen te vatten: triestig!

K3-persconferentie-copyright-trotse-moeders-8

Jullie hebben live via Trotse Moeders de boodschap van de persconferentie al doorgekregen: K3 stopt in de huidige bezetting. Er komt een nieuwe show, die zowel op SBS6 als op VTM in het najaar wordt uitgezonden: K3 zoekt K3. Zoals de titel al aangeeft zullen Karen, Kristel en Josje op zoek gaan naar drie nieuwe talenten die daarna samen K3 zullen vormen.

Er worden meisjes in zowel Nederland als België gezocht, waarvan nu alleen nog maar bekend is dat ze talent moeten hebben, bereid moeten zijn om hard te werken, van kinderen moeten houden en òf rood, òf blond òf donker haar moeten hebben! Wanneer er een nieuwe K3 gevonden is, zal er nog een tournee volgend door Nederland en Vlaanderen waarbij de huidige K3 samen met de nieuwe meisjes zal optreden. Daarna wordt de fakkel (of de microfoon) definitief doorgegeven.

K3-persconferentie-copyright-trotse-moeders-4

Wat de persconferentie “triestig” maakte is dat er toch een eind komt aan een prachtig tijdperk. Uiteraard is het voor alle kindjes die nu nog klein zijn, fantastisch dat het concept “K3” door gaat en dat er nog vele mooie liedjes, musicals, televisieprogramma’s en films zullen komen, maar er gaat toch een stukje nostalgie weg voor iedereen die al ruim 16 jaar met veel plezier K3 volgt (of sinds een aantal jaren de huidige K3, met Josje in de plaats van Kathleen).

En de kindjes en hun Trotse Moeders zijn niet de enige die even moesten slikken van dit nieuws. Ook de dames van K3, met name Karen en Kristel, hadden het er zichtbaar moeilijk mee. Creatief brein & Studio 100 directeur Gert Verhulst overigens ook. Ook voor hem is dit een groot stuk van zijn leven, zo zei hij tijdens de persconferentie.

K3-persconferentie-copyright-trotse-moeders-5

De geruchten dat Josje degene zou zijn geweest die er geen zin meer in had, werden trouwens naar het rijk der fabelen verwezen. Er is aan alle drie de dames gevraagd of ze zich nog voor meerdere jaren wilden vastleggen in hun rol, en na lang en intensief te hebben nagedacht en overlegd, hebben ze besloten dat het tijd werd om te stoppen. Omdat ze geen van drieën wilden dat daarmee K3 zou ophouden te bestaan is besloten om de fakkel door te geven aan een nieuwe, jongere lichting. Josje gaf aan dat de geruchten over haar, haar erg pijn deden en dat ze hoopte dat er nu wat meer duidelijkheid was.

De aanwezige pers mocht, na het stellen van vragen aan K3, de nieuwste single van de huidige K3 alvast horen. Het is nog niet de definitieve versie, want er mogen nog 300 kindjes meedoen aan deze single/clip aanstaande zondag. Er werden beelden getoond waarmee we een terugblik kregen op bijna 17 jaar K3 en ook de nieuwe single “K3 loves you” is een soort terugblik, met stukjes uit bekende K3 liedjes. Tijdens het vertonen van deze clip bij het nieuwe liedje waren de dames van K3 weer zichtbaar geraakt. Na een applaus werden ze door Gert Verhulst naar buiten geloodst om even tot rust te kunnen komen. Verdere vragen werden door hem, Hans Bourlon en andere Studio 100 mensen beantwoord.

K3-persconferentie-copyright-trotse-moeders-01-platen-cd K3-persconferentie-copyright-trotse-moeders-11

Ik moest nog ergens anders zijn in het Studio 100 gebouw en zag de dames van K3 daar lopen. Ik heb geen foto’s gemaakt, dat vond ik niet gepast, maar het was ontroerend om te zien hoe Karen en Kristel echt steun bij elkaar zochten en vonden. Hoewel het ook voor Josje een grote beslissing is om te stoppen, is K3 voor hen echt al bijna 17 jaar een vast en groot onderdeel van hun leven en ik kan me voorstellen dat deze beslissing, hoe zeer ze er ook achter staan, zeker ook ’triestig’ is. Vanaf deze plaats wil ik dan ook Karen, Kristel, Josje en ook Kathleen bedanken voor alle plezier die ze ontelbaar vele kindjes hebben gegeven!

Hieronder de bekendmaking van het nieuws door Karen, Kristel en Josje, speciaal voor alle jeugdige fans:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share