Super Sand: super-speelzand voor binnen [recensie]

R[1]Haal het plezier van zand in huis, zonder de troep! Het magische zand is ultrazacht, droogt niet uit en laat zich makkelijk bewerken. Antibacterieel en gemaakt van natuurlijke materialen. Door de structuur van het zand is het in een wip opgeruimd. Super Sand van Goliath stimuleert de creativiteit en fijne motoriek van kinderen.

Recensie
Soms komt er een persbericht voorbij waar je al enthousiast van wordt, voor je het product binnen hebt. Soms valt het tegen, soms valt het mee, daarom testen recensenten van Trotse Moeders echt alles zelf (of samen met kinderen) uit.Screenshot 2014-09-04 at 20.16.41

Super Sand van Goliath bleek nog veel leuker dan ik had verwacht en is één van de weinige producten op onze website die de maximale score van 5 sterren wist te halen dit jaar.

Super Sand is een nieuw soort speelzand. Het is erg licht en luchtig om te voelen, voelt erg zacht en fijn aan. Het plakt wat aan elkaar, anders dan gewoon zand, en kan bijvoorbeeld niet “gezeefd” worden. Je kunt het eigenlijk zien als een combinatie tussen klei en zand.Screenshot 2014-09-04 at 19.15.05

Het is erg schoon, plakt nauwelijks aan je handen en stoft niet. Wanneer er iets aan je handen blijft zitten, klop je het er eenvoudig af. We hebben het nu een aantal dagen (intensief!) in gebruik en het is nog even mooi en voelt hetzelfde aan als toen het net uit de verpakking was.

Uiteraard weet ik nu nog niet wat de status is over een half jaar, maar Goliath is een betrouwbare speelgoedmerk en ook dit product zal vast aan de vermelde kwaliteit voldoen.

Kijk om een beter idee te krijgen maar even naar onderstaand kort filmpje over Super Sand:

Wij kregen ter recensie de grootste verpakking Super Sand toegestuurd. Bij het openen van de doos, vond ik de hoeveelheid zand erg tegenvallen: twee kleine zakjes. Screenshot 2014-09-04 at 20.16.21Maar eenmaal uit de verpakking, wanneer er lucht bij komt, blijkt er meer volume in te zitten dan eerst leek. Toch is het niet te vergelijken met een zandbak vol zand natuurlijk!

In de doos zit behalve het Super Sand ook een handige bak van goede kwaliteit. En een heleboel leuke vormpjes en andere benodigdheden (rollers, troffel) om mee te spelen. Ook zitten er verschillende “kasteelvormen” bij.Screenshot 2014-09-04 at 19.16.11

Mijn kinderen (tussen 7 en 10 jaar) waren meteen enthousiast. Mijn dochter ging taartjes en ijsjes maken, mijn oudste vond het vooral leuk om met vormpjes die uit twee helften bestonden 3D dingen te maken (een bal, een toren etc) en de jongste ging aan een kasteel beginnen.

Screenshot 2014-09-04 at 19.15.49Ik heb het zand in een iets kleinere maar hogere bak gedaan, in een speciale zand- en watertafel die afgedekt kan worden. Het voordeel daarvan is dat je de tafel met zand eenvoudig buiten kunt zetten bij lekker weer, maar de hele herfst en winter ook gezellig binnen, zodat de kinderen altijd, wanneer ze daar zin in hebben, met het Super Sand kunnen spelen.

Screenshot 2014-09-04 at 19.16.42Je hoeft echt niet bang te zijn voor een knoeiboel. Gemorst zand is makkelijk op te pakken omdat het wat aan elkaar kleeft en mijn kinderen letten zelf op dat ze geen zand verspillen, want zo enorm veel zand is er niet en ze willen het zelf graag in de daarvoor bestemde bak houden!

Screenshot 2014-09-04 at 19.17.00Voor mijn drietal is het wel voldoende zand voor (echt!) urenlang speelplezier. Screenshot 2014-09-04 at 19.17.19Zowel alleen als met z’n drieën zijn ze er echt heel lang mee bezig geweest.

Het is dan ook erg leuk: je kunt gewoon met je handen allerlei vormen “kleien” die daarna letterlijk weer ‘als los zand’ uit elkaar vallen, maar je kunt ook met de meegeleverde vormen hele leuke dingen maken.Screenshot 2014-09-04 at 19.17.59Screenshot 2014-09-04 at 19.17.38

Het Super Sand is niet goedkoop, maar ik ben er van overtuigd dat het de prijs waard is en dat mijn kinderen en hun vriendjes / vriendinnetjes er nog heel vaak mee zullen spelen.

En mocht het binnen je budget passen en/of je hebt meer dan één kind, kijk dan of je een van de grotere dozen kunt betalen voor langduriger speelplezier.

Super Sand – Goliath
Bestel de doos Super Sand uit deze recensie hier >>>>

Screenshot 2014-09-04 at 19.19.07

Update 2015:
Super Sand van Goliath, het magische zand waarmee kinderen schoon en veilig figuren kunnen maken, is in korte tijd uitgegroeid tot razend populair speelgoed. In oktober liggen twee nieuwe producten in de winkels: Super Sand Farm met boerderijdierenvormen en een tractor en Super Sand Cupcakes met cupcakevormpjes en roze zand.

Screenshot 2015-11-12 at 11.58.51

Bekijk op bol.comSuper Sand Farm bestel je hier >>>>

Bekijk op bol.comSuper Sand Cupcakes bestel je hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

5 must-have producten voor jonge gezinnen

Een jong gezin bruist van energie en enthousiasme. Jonge kinderen moeten volop kunnen genieten van …