Klankenbos

‘Mama, ik heb voor school, wat materialen uit de natuur nodig’. Alleen vandaag konden we ervoor gaan. In de voormiddag regen. Maar tussen de buien door…

Natuurlijk de Libelle ingedoken en weer een bos uitgekozen. Dit keer gingen we het klankenbos in Neerpelt verkennen.

Natuurlijk ook blaadjes, takjes, eikeltjes, kastanjes zoeken en meenemen, maar het bos daar, vonden de kinderen echt keitof! Het is een heel knap, onvoorspelbaar gemaakt bos met natuur, kunst en muziek. Bijvoorbeeld houten kisten op veren, die begonnen te bewegen als je dichterbij kwam. ‘springtime in a small town’

Ik dacht ook even dat ik bij de Teletubbies op bezoek was. Rode kastjes (die uit de grond kwamen) die als je er langs liep, orkestklanken liet horen. Een gigantische buis die tussen de bomen lag en waar je in kon staan. De deuren gingen dan dicht en je kom hevige trillingen waarnemen. Ook was er een glazen kotje, helemaal afgesloten, die je ondergronds kon bereiken. Hier kan je de echte stilte ervaren.

Naast al deze geweldige dingen, ook natuurlijk gekke foto’s maken, en Jordy is weer helemaal uitgelaten.

En jaaa, we hebben zelfs met onze gsm naar de bomen gebeld! Ongelovelijk hoe alles werkt!

Kijk voor meer informatie op www.musica.be

Share

About Sandra.S

sandra.schoute@telenet.be'
Hallo, ik ben Sandra 34jaar, en ik heb 3padjakkertjes Kelly(11) Jessy(8) en Jordy(7) ik werk 2.5dag per week in de thuiszorg. Mijn hobby's zijn hardlopen, mijn laptop en BlackBerry, vooral mailen, bloggen. tijdschriften lezen (geen roddelboekskes) fotografie en schrijven.

Check Also

Wat te doen bij geluidsoverlast?

Geluidsoverlast buren kan enorm vervelend zijn. Één avond wat minder slaap door een feestje van …

Share
Share