Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken en het verloren legioen

Als er midden in de bijzonder koude winter een aantal sloten en meren rond het dorp Niemansfort maar niet wil bevriezen denkt iedereen aan een natuurverschijnsel. En wat maakt het eigenlijk uit? Alleen de plaatselijke schaatsvereniging heeft er last van…
Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken denkt er anders over en stuurt onder leiding van Tom Maximus, de zoon van de minister van Zeer Geheime Zaken, zijn ervaren agent Houk en de onervaren Hubert naar het met oude forten en bunkers omringde stadje om poolshoogte te nemen…

Recensie
Weer een bijzonder jeugdboek! Een spannend en mysterieus verhaal, dat ook een beroep doet op de fantasie en speurzin van kinderen. In Het ministerie van zeer geheime zaken en het verloren legioen worden diverse aanwijzingen gegeven, waardoor je het gevoel krijgt zelf mee te denken en bij te dragen aan de oplossing. Halverwege het verhaal word je naar een geheimzinnige site gestuurd, waar je alleen via een wachtwoord kunt komen (een wachtwoord dat je alleen kunt achterhalen door het boek te lezen) en waar je extra aanwijzingen krijgt. Ook is bij het boek is een broodnodige geheime kaart van de forten rond het plaatsje Niemansfort gevoegd.

Het ministerie van zeer geheime zaken en het verloren legioen is al weer het derde avontuur in een serie. Het ministerie van Zeer Geheime Zaken lost mysterieuze zaken op en maakt daarbij gebruik van slimme en avontuurlijke kinderen. Kinderen denken immers anders dan volwassenen en komen vaak op nieuwe sporen.
Het verloren legioen is het eerste deel dat ik gelezen heb, maar maakt heel nieuwsgierig naar de andere delen!

De hoofdrol in dit boek is weggelegd voor Hubert en Houk, ondersteund door het dappere meisje Pip. Zij maken zaken mee, die je niet zomaar zelf zou bedenken. En al helemaal niet spontaan meemaakt. Tenzij je een geheimzinnig bericht van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken ontvangt natuurlijk …
Zeg nou zelf, een gekloond legioen dat al heel lang bevroren is …, een professor die gevaarlijk lijkt maar dat niet is, de opvallende en korte contacten tussen de minister van Zeer Geheime Zaken en zijn zoon, en meer onthul ik er maar niet over.

Het boek is interactief en uitdagend, waarschijnlijk vooral aantrekkelijk voor jongens, maar daarom niet minder geschikt voor (stoere) meisjes.
Kijk ook eens op de site om nader kennis te maken met het ministerie!

Het ministerie van zeer geheime zaken en het verloren legioen – Ingrid Mulder
jeugdboek, hardcover, 256 pagina´s, CircusPatz & A.W. Bruna Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share