We hebben er een geitje bij

We hebben er ene geitje bijOp de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren. Vσσr Mik het babygeitje heeft gevonden moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Recensie:

Dieren en kinderen zijn een goede combinatie. Dit vertederende prentenboek zal zeker goed aanslaan bij peuters en kleuters. Het verhaal is op rijm geschreven en de prenten zien er vrolijk uit. Een flinke dosis herhaling zorgt voor een interactief voorleesmomentje met de kinderen!

In We hebben er een geitje bij draait het hele verhaal om de boerderij en het pasgeboren geitje. Mik gaat er voor het eerst naar toen en komt – voordat hij het nieuwe geitje kan bewonderen – langs allerlei dieren die ook op de kinderboerderij wonen. Het varken, de kippen en het paard… Alle dieren zijn blij met de geboorte van het jonge dier. Alleen uiten ze het allemaal net even wat anders…

We hebben er ene geitje bij (2)De herhaling zit hem in de reactie van de dieren: allemaal reageren ze hetzelfde. De zin We hebben er een geitje bij zullen alle jongens en meiden dan ook snel door de kamer roepen tijdens het voorlezen.

Iris Deppe maakte de illustraties bij het verhaal. Zachte tinten die rust uitstralen, maar de blijdschap van de dieren is goed te zien op de tekeningen.

De prenten beslaan steeds de hele bladzijde, de tekst is met dikke zwarte letters op de prent gedrukt. Doordat dit slechts twee regels per keer zijn, is dit zeker niet storend.

We hebben er een geitje bij – Marjet Huibers
Prentenboek, 32 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …