Wat & Hoe Kids: Jippie naar Duitsland!

wat-hoe-kids-duitslandHet slimme rugzakje Jippie neemt kinderen mee op reis naar Duitsland en vertelt wat er onderweg te zien en te doen is. Met meer dan 200 toeristische tips die juist voor kinderen erg leuk zijn.

RecensieScreenshot 2014-07-01 at 17.22.35

Wat een leuk en veelzijdig boek is dit. Niet alleen leuk om mee te nemen op vakantie, maar ook om thuis door te kijken. Het is echt voor kinderen geschreven, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf ook al met veel plezier in heb gelezen.

De inhoud varieert van tips voor uitstapjes, uiteraard geschikt voor gezinnen met kinderen, spelletjes waarbij je met Layar beeld en geluid kunt toevoegen wanneer je dat zou willen en vooral enorm veel leuke feiten en wetenswaardigheden. Niet alleen over Duitsland zelf, maar ook over bepaalde gebruiken, bekende personen, gezegden, eten, kinderliedjes en rijmpjes etc. Screenshot 2014-07-01 at 17.22.17

Wat erg leuk is aan dit boek is dat aan de linkerkant van de bladzijden de hoofdstukken in het Nederlands staan en aan de rechterkant in het Duits. Screenshot 2014-07-01 at 17.22.49Op iedere bladzijde staan wel tekeningen met Duitse woorden waardoor kinderen ongemerkt heel wat van die taal meekrijgen. Geen gewone rijtjes over bepaalde thema’s, maar speels vormgegeven woorden die bij bepaalde onderwerpen die kinderen aanspreken passen.

Dit is een boek dat in ons gezin niet alleen op vakantie gepakt zal worden, maar ook tussendoor, zeker met familie in Duitsland is het toch leuk wanneer je ineens een Duits raadsel of een kinderliedje kent!

Wat & Hoe Kids: Jippie naar Duitsland
Paperback, 128 pagina’s, uitgeverij Kosmos
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Be the best you planner, van mom in balance, uitgebracht door Kosmos Uitgevers

Be the best you planner, van mom in balance, uitgebracht door Kosmos Uitgevers

Hoe vaak ik al niet aan lijstjes, to-do schriftjes, briefjes, reminders en andere systemen ben …

Share
Share