De slimme kat

Een arme schoenmaker heeft geen klanten meer. Zijn kat wil hem helpen en trekt het land in om klanten te zoeken. In een rijke tovenaar denkt hij de ideale klant te hebben gevonden. Maar de tovenaar wil niet betalen voor zijn nieuwe laarzen. De kat verzint een list en uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.

Recensie

Wat een leuk boek. En wat een mooie grote tekeningen zitten er in dit boek De slimme kat. Onze kinderen vroegen wel steeds: “hoe ziet die schoenmaker er dan uit?” Maar het leuke is dat je de schoenmaker uit het verhaal alleen op de achterkant kan bekijken. Ik kan heel kort en bondig zijn over dit kinderboek: een aanrader!

De Slimme Kat – Ayano Imai
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken

Lees ook:
Het Boeboek
Een muizenavontuur
De prinses van ver

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share