DVD Peppa: Pannenkoeken

Peppa PannenkoekenPeppa is een lief, ondeugend , klein biggetje.  Ze woont met haar jongere broertje George en haar mama en papa. Peppa speelt graag spelletjes, ze houd van verkleden, bezoekt graag leuke plekjes en ze speelt graag met haar vriendjes, maar het allerliefste springt ze in modderpoelen. 

Recensie:
Wat een feest; een nieuwe DVD. Tegenwoordig kijken we veel filmpje via de iPad of de televisie en echt heel veel nieuwe aanwas qua DVD’s hebben we de laatste tijd dus eigenlijk niet. Toch lijkt het iets magisch. Een klein rond schijfje die je echt kunt vasthouden en via de dvd-speler kunt bekijken op de televisie. Mijn oudste dochter van 4,5 is blij en kan eigenlijk niet wachten om het plastic eraf te halen en het filmpje te gaan bekijken. Onze kleinste telg van 1,5 vindt het vooral interessant hoe de dvd in de dvd-speler gaat en maakt ruzie met haar grote zus over wie de afstandsbediening mag bedienen.

Wanneer ik mijn dochtertje vraag of ze Peppa eigenlijk al wel eens eerder heeft gezien, antwoordt ze met een stellig ‘nee’, maar dat ze heel benieuwd is, omdat ze de plaatjes op het hoesje zo grappig vindt en ze zelf gek is op pannenkoeken. Zodra de tijd daar is, nestelen we ons met z’n drieën voor de televisie en bekijken de DVD.

Op deze DVD staan 10 vrolijke afleveringen waarin Peppa steeds weer iets nieuws beleefd. Onderwerpen die terugkomen zijn items die kleine kinderen bezighouden en waar op een speelse manier mee omgegaan wordt. Voorbeelden zijn onweer, balletles en ‘niet zo lekker’. In totaal beslaat de DVD 50 minuten kijkplezier.

De afleveringen zijn kort en daardoor overzichtelijk en goed te volgen voor met name peuters en kleuters.
Onze dreumes van 1,5 is absoluut geen tv-kijker. Zodra de eerste aflevering begint, zwaait ze nog enthousiast naar het scherm en doet haar best een varken na te doen, maar heeft het na de eerste aflevering eigenlijk al wel gezien, kruipt van de bank af en vraagt om haar vormenstoof.

Peppa-Pannenkoeken-2Onze oudste Prinses lijkt iets langer geboeid, maar daar waar ze normaal gesproken echt wel langere tijd achter elkaar geboeid naar een film of serie kan kijken, kan Peppa ook haar niet echt boeien. Misschien is het een momentopname. Wanneer ik in de daaropvolgende week nog een aantal keer de DVD van Peppa aanbiedt, gaat mijn dochter nog één keer akkoord. Ook die keer is ze snel afgeleid en wilt liever wat anders doen. De daaropvolgende keren zegt ze dat ze liever iets anders uitzoekt. Wanneer ik vraag waarom ze Peppa dan niet zo leuk vindt, krijg ik als antwoord dat andere DVD’s die ze heeft ‘gewoon’ leuker en niet zo saai zijn.

Ik kan er de vinger niet op leggen waarom. Zelf vind ik het een leuk varkentje dat voor kinderen herkenbare situaties meemaakt. Het is grappig en op verschillende momenten ook educatief. De afleveringen zijn kort en daardoor goed te volgen. Wellicht is het meer geschikt voor de leeftijd tussen de 2-4 jaar. Dan zijn ze oud genoeg om aandachtig te kijken en nog jong genoeg om het interessant te vinden.

Peppa Pannekoeken – DVD
DVD, 50 minuten, EntertainmentOne
Bestel deze leuke DVD hier >>>>

Peppa-Pannenkoeken-2

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …