Delen is leuk

Micha Muis is van plan een geweldig feest te geven, een heuse appelfestijn. Tot hij erachter komt dat iemand alle appels van de boom heeft gehaald. Sam Slaapmuis heeft de appels geplukt en wil ze met niemand delen. Iedereen is verdrietig en boos. Hoe kunnen ze dit oplossen? Natuurlijk, ze kunnen Sam laten zien hoe leuk het is om te delen!

Recensie
Delen is leuk, is een leuk verhaal, met een duidelijke boodschap erin. Elk kind heeft wel eens een keer moeite ermee om iets te delen. Daarom is dit verhaal zo herkenbaar voor kinderen. Het leuke aan dit verhaal is dan ook dat Sam Slaapmuis eerst niet wil delen, maar er later achter komt dat samen delen, eigenlijk veel leuker is dan alles voor jezelf te houden.

Mijn kinderen vinden dit boek erg leuk. Ze leven helemaal mee met de dieren, die ineens geen appelfestijn meer konden houden. Dit omdat Sam Slaapmuis alle appels van de boom had geplukt en deze appels niet wou delen. Ze vonden Sam Slaapmuis geen lieve muis! Maar gelukkig kwam Sam Slaapmuis tot inkeer en zag ook hij dat delen toch leuker is dan alles zelf houden. Tja, en toen vonden ze Sam Slaapmuis toch wel weer lief…

Grote en kleurrijke prenten sieren dit boek. Mijn dochter van 4 jaar ‘leest ‘dan ook dit boek met veel plezier. Inmiddels kent ze het verhaal bijna uit haar hoofd en zit dus zo heerlijk zelf het boek te lezen. Met daarbij volle aandacht voor de prachtige prenten.

Delen is leuk – Brigitte Weninger & Eve Tharlet
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share