Ben jij fit tijdens de Zwangerschap?

De groei van je kindje tijdens de zwangerschap vraagt veel energie. Wil je zo lang als mogelijk door werken, leuke dingen ondernemen en vriendschappen onderhouden om dan uiteindelijk uitgeblust op de bank bij te komen?

Sporten tijdens de zwangerschap en daarna is voor velen dan ook een behoorlijke opgave en lastig te plannen in een volle agenda. Ach de voordelen van bewegen en/of sporten zijn ons toch zeker niet onbekend; het geeft je energie, je voelt je fitter, en je hoofd is even helemaal leeg.

Maar toch, vergeet niet “bevallen is een Olympische prestatie”! Of we het nou hebben over een natuurlijke bevalling of een keizersnee hoe dan ook het vraagt ontzettend veel van je lichaam.

Nu is het niet nodig om een conditie te hebben van een topsporter maar een goede basisconditie is toch zeker aan te raden. Een beter uithoudingsvermogen (en dus een betere conditie) zorgt ervoor dat je lichamelijke weerstand beter is. Bovendien kom je sneller op krachten van alle inspanningen, door het aanmaken van ‘feel good’ stoffen in de hersenen ben je beter bestand tegen stress, voel je jezelf mentaal beter en ga je er beter uit zien.

De beste manier om aan je basisconditie te werken, is om uithoudingssporten te doen. Naast het aanbod van de 1 uur in de week zwangerschapscursussen die zeker aan te raden zijn, is mijn advies om je beweging ook te zoeken in heel simpel het dagelijkse boodschappen doen. Je kunt de auto pakken, maar ook lopen of fietsen. Neem niet de lift maar de trap op het werk etc. Het is net even dat beetje extra beweging wat er voor gaat zorgen dat je een betere basisconditie opbouwt en je conditioneel beter zult voelen.

Lees ook :
Poli helpt dikke vrouwen met zwanger worden
Zwangerschap en alcohol

Share

About Francoise Bonneveld

Contact@zwangerinshape.nl'
Eigenaar en oprichter van o.a Zwanger in Shape, Mama in Shape en de Buggyloop. Dit zijn fitnessprogramma's die speciaal ontwikkeld zijn voor zwangere vrouwen en jonge moeders. Meer informatie vind je op www.zwangerinshape.nl.

Check Also

Nintendo Switch Sports [review]

Nintendo Switch Sports is het vervolg op de ultra populaire Wii Sports en Wii Sports …

Share
Share