Knopen doe je zo [recensie]

cover Knopen doe je zo

In dit boek wordt uitgelegd hoe je met eenvoudige knooptechnieken allerlei vriendschapsarmbandjes en andere accessoires kunt maken. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten draad en garen, zoals katoen of paracord. Het leuke van knopen is dat je het overal kunt doen: thuis, in de auto, op school tijdens de pauze, tijdens de vakantie …

Recensie
Boeken waarmee je creatief aan de gang kunt met diverse soorten garens doen het altijd wel goed in ons gezin met twee dochters van tien en veertien. Overigens voelt de oudste zich meer aangetrokken tot deze activiteiten dan de jongste, die nog wat te snel denkt ‘dat is te moeilijk voor mij’ …

1 knopen doe je zo - zo moet het worden 2 knopen doe je zo - beginnen 3 knopen doe je zo - begin met boek
In Knopen doe je zo staan 25 projecten die je kunt maken met verschillende materialen. Het varieert van hengsels voor je tas tot het omknopen van slippers en er staan ook veel vriendschapsarmbandjes in het boek.

Knopen doe je zo begint met uitleg over diverse soorten knopen en sluitingen en de spullen die je nodig hebt zoals soorten garen, koord en bijvoorbeeld kralen. Bij ieder project wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het maakt, voorzien van duidelijke foto’s. In een kadertje staat aangegeven wat je nodig hebt, hoe lang je bezig bent en hoe moeilijk het project is.

4 knopen doe je zo - zelf maken uitleg 4a knopen doe je zo - meer instructies 5 knopen doe je zo - armband maken stap 2
Mijn oudste dochter van veertien is vol enthousiasme aan de slag gegaan met Knopen doe je zo en doet verslag:
Het boek ‘Knopen doe je zo‘ is heel handig. Alles wordt duidelijk uitgelegd, en er staan veel foto’s in. De foto’s maken alles nog duidelijker, als je een soort knoop niet begrijpt, lukt het wel met de foto’s.

5 knopen doe je zo - armband maken stap 1 6 knopen doe je zo - armband maken 3 7 knopen doe je zo - armband maken stap 4
In het boek staan heel veel leuke patronen voor verschillende armbanden. Bij elk patroon staat precies aangegeven hoeveel en wat je nodig hebt. Ook staat erbij hoe lang je er ongeveer over doet, en die tijd klopt best wel.

8 knopen doe je zo - eindresultaatAan het begin van het boek staan alle soorten knopen die in de armbandjes worden gebruikt uitgelegd. Ook hier staan heel veel foto’s bij.

De soorten armbandjes met verschillende patronen zijn heel leuk. In het boek zijn ze gemaakt met heel veel vrolijke kleuren, maar in andere kleurcombinaties zijn ze ook heel mooi. Ik vind zelf zwart, wit en grijs mooi voor armbandjes, dan staan ze overal bij. Maar die kleuren zijn ook heel mooi in de armbandjes.

Met andere woorden: een leuk boek voor jonge meisjes om creatief mee aan de slag te gaan.
Via dit boek kan je kennismaken met een leuke vlechttechniek, kumihimo, en hier staan nog meer voorbeelden voor het maken van armbandjes en koorden.

Knopen doe je zo – Sophie Engel
Creatief, paperback, 64 pagina’s, Kosmos Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …