De wraak van Lorre

Een papegaai met een houten poot en een op geld beluste platenbaas: Tosca Menten brengt deze twee samen in een knotsgek verhaal. Op een dag komt bij het huis van Jop een groene papegaai aanvliegen. Tot ieders stomme verbazing heeft het beest een houten poot en kan hij prachtig opera-achtig zingen. Jop sluit vriendschap met deze rare vogel, maar er zijn kapers op de kust. Een uitgekookte platenbaas wil Lorre hebben, platen met hem opnemen en heel veel geld verdienen. Hij is bereid goed te betalen, maar Jop wil Lorre liever zelf houden. Dan lijkt Lorre ineens van de aardbodem verdwenen. Jop gaat met zijn beste vriendin Saar op onderzoek uit.

Recensie
Wat een ontzettend leuk en grappig boek is De wraak van Lorre. Echt een aanrader voor iedereen, jongens en meisjes. Ze kunnen het heel goed zelf lezen, maar ik zou er op aandringen het boek toch maar voor te lezen, dan kan je zelf meegenieten van het maffe verhaal. Gelukkig voor mij kan mijn zesjarige nog net niet goed genoeg lezen om het boek zelf te lezen.

De wraak van Lorre begint een beetje sneu voor de papegaai Lorre. Hij raakt op een dag zijn poot kwijt. Gelukkig kan houthakker Janus, zijn baasje, een nieuwe poot van hout voor hem maken, al duurt het even voor Lorre tevreden is over de houten poot. En tot overmaat van ramp verongelukken Janus en Mathilde en blijft Lorre alleen achter. En hier eindigt het eerste hoofdstuk. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen hier voor het slapen gaan te stoppen met voorlezen, en ben nog maar even verder gegaan. Ik kan je verzekeren, het komt allemaal goed met Lorre, uiteindelijk!

Lorre is een schattige, lieve, heel eigenwijze en ontzettend slimme papegaai. Zo’n huisdier wil iedereen wel denk ik (maar vergis je niet, papegaaien kunnen heel oud worden en hebben veel zorg nodig): om voor te zorgen, om mee te praten en mee te spelen. En dat doen Jop en zijn vriendin Saar allemaal. Heel bijzonder aan Lorre is dat hij prachtig kan zingen. Geleerd van Mathilde, opera’s, slaapliedjes, hij draait er zijn houten poot niet voor om. Maar het is ook de aanleiding voor een spannend avontuur …

Naast een leuk verhaal, hou ik er ook erg van als een boek er een beetje aantrekkelijk uitziet. Nou, dat doet De wraak van Lorre ook. Een mooi gebonden boek, met veel grappige illustraties. Er is gekozen voor een tweekleurendruk in zwart en groen, wat het boek heel fris, vrolijk en aantrekkelijk maakt. Niet alleen de illustraties (of soms de hele pagina) zijn in groen, maar ook woorden of zinnen.

De wraak van Lorre is een echte aanrader. Een boek vol humor voor jongens en meisjes, mooi vormgegeven en leest als een trein. Goed om mee te nemen in de vakantiekoffer. En Tosca Menten heeft nog veel meer boeken geschreven, kijk hier maar eens.

De wraak van Lorre – Tosca Menten
jeugdboek, gebonden, 178 pagina´s, Van Goor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share