Logisch kleuren & tekenen

cover volwassen editiecover kindereditieKleuren is in. De afgelopen jaren zie je steeds meer kleurboeken voor volwassenen en grote kinderen. Je wordt er zen van. Ik spreek overigens niet voor mezelf. Als kind vond ik kleuren al niet leuk en ik heb er nog steeds niet het geduld voor, hoe leuk en aantrekkelijk de boeken er ook uit zien.

De puzzelboekenbranche heeft het kleuren in verschillende vormen en voor verschillende leeftijden ook ontdekt.

IMG_3059

Denksport heeft een serie met kleurboeken uitgebracht. Onderdeel van de serie is ‘Logisch kleuren & tekenen‘: aan de hand van legenda’s, nummers of richtingen ontstaat er op iedere pagina een prachtige tekening als de code gekraakt is. Naast de al bekende puzzels Lijnpuzzel en Zoekplaatje zit deze titel vol met vier nieuwe puzzelsoorten en varianten als kleuren op nummer. Goed voor uren kleur en tekenplezier.

IMG_3146
Deze boekjes zijn er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. De volwassen variant komt zeven keer per jaar uit, de kids-variant driemaal per jaar.

IMG_3145In beide varianten van Logisch kleuren & tekenen staan vergelijkbare puzzels en tekenopdrachten: codekleuren op nummer, kleurplaten en mandala’s, lijnperspectief, codeplaatjes, doolhoven, zoekplaatjes … Voorin het boekje staat voor soort puzzel een toelichting, achterin de boekjes staan de oplossingen van dit deel.
IMG_3144

Wij kregen voor deze recensie van beide varianten een deel. Zoals gezegd, kleuren is niet mijn ding en ook voor dit soort puzzels heb ik niet het geduld. De kidsvariant had direct een goede bestemming bij onze jongste dochter van negen. Gelukkig heb ik een ook een oudste dochter van dertien die zich met liefde over het boekje voor volwassenen heeft ontfermd.

Het zijn echt boekjes waarmee je voor een bescheiden bedrag een lange termijn investering doet. Je bent niet zomaar klaar met de puzzels en in ieder geval met het tempo van onze dochters kan je de termijn tot het volgende deel meer dan ruimschoots overbruggen.

IMG_3143 IMG_3147

Afgezien van het boekje heb je ook niet zoveel nodig, een doos met potloden of viltstiften volstaat. Het papier van de boekjes is ook van een dusdanige kwaliteit, dat viltstiften niet doordrukken.

Wel gezellig! Tijdens de vakantie en de weekenden installeren onze dochters zich wel eens samen beneden aan tafel, voorzien van dozen potloden en etuis vol stiften om samen gezellig te kleuren. Deze boekjes zijn een leuke aanwinst voor ze.

Logisch kleuren & tekenen voor volwassen en/of kids – Denksport
Kleur- en puzzelboek, 48 pagina’s, Denksport

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share