Wie zijn Woezel en Pip?

Woezel en Pip zijn de allerliefste hondjes van de wereld, bedacht en gecreëerd door Guusje Nederhorst. De twee hondjes zijn ontstaan uit liefde voor kinderen en dieren. De kleine, speelse en soms ondeugende avonturen van Woezel en Pip staan dicht bij de belevingswereld van een kind, waardoor de verhalen heel herkenbaar voor ze zijn. Woezel en Pip zijn op dit moment één van de snelst groeiende kindermerken.

woezel en pipWoezel is een klein jongenshondje. Hij heeft grote flaporen, een stoere blaf… en een heel klein hartje. Woezel is heel stoer en houdt van spelen, eten en slapen. Woezel loopt altijd voorop in het donker, gromt tegen buurpoes en jaagt op het molletje. Eigenlijk vindt Woezel het allemaal nog best eng.

woezel en pipPip is het vrolijke en liefste hartsvriendinnetje van Woezel. Pip is lief en zorgzaam. Ze houdt van meisjesdingen, maar vindt het ook spannend om op avontuur te gaan. Pip durft en doet ook net wat meer dan Woezel. Als ze haar beste vriendje Woezel kwijt is raakt ze helemaal overstuur.

alle vriendjes van woezel en pip uit de tovertuinIn de tovertuin hebben Woezel en Pip heel veel vriendjes. Tante Perenboom is de moederlijke vriendin van Woezel en Pip. De Wijze Varen heeft goede raad en zit vol wijze gedachten. De Zingende Tulpjes zingen graag voor Woezel en Pip. Het Zonnetje houdt altijd een oogje in het zeil. Buurpoes vindt honden te wild en dom, maar speelt toch graag met Woezel en Pip een spelletje. Vooral om te laten zien hoe goed ze kan klimmen en hoogspringen. Molletje woont onder de grond in de tovertuin. Molletje maakte te veel gaten in de tovertuin. Woezel en Pip hebben voorgesteld dat Molletje in hun zandbak gaat wonen.

Lees ook:
Woezel en Pip actiemaand
Vijfde boekje van Woezel en Pip
De leukste producten van Woezel en Pip

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Woezel & Pip naar school

Woezel en Pip gaan vandaag voor de allereerste keer naar school. Wie zou er bij …