De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar kleine broertje Tommie. Zo gaan ze logeren bij oma, ploegen ze per ongeluk de hele tuin om omdat ze denken dat er een schat ligt en maken ze stiekem een toverdrankje in de badkamer. Maar ze moeten ook een van de kleine poesjes van kat Nel begraven en sluiten vriendschap met een meisje dat nieuw is in de buurt.

Recensie
De avonturen van Tommie en Lotje is een dikke bundel met maar liefst 25 verhalen uit 3 eerder verschenen boeken, De spannendste avonturen van Tommie en Lotje, De liefste avonturen van Tommie en Lotje en De gekste avonturen van Tommie en Lotje.

De verhalen zijn geschreven door Jacques Vriens, hij is er in geslaagd om leuke verhalen neer te zetten, waarin veel peuters en kleuters zich zullen herkennen en de humor die in de verhalen voorkomt maakt dat het een erg leuk boek is om uit voor te lezen. Maar ook voor al iets oudere kinderen is het een leuk boek om samen te lezen.

Hier hebben we erg gelachen om het verhaal ‘Triljard biljard sneeuwvlokkers’, dat gaat over Lotje die ziek is en haar broertje vind dat zo zielig want net nu Lotje ziek is, sneeuwt het buiten. Als Lotje niet naar buiten naar de sneeuw kan, bedenkt Tommie dat hij de sneeuw wel naar Lotje kan brengen en dus vult hij buiten een doos met sneeuw en brengt dat bij zijn zieke zus. Maar of dat nou zo’n goed idee is….

Er is ook nog een eerste deel van ‘De avonturen van Tommie en Lotje‘. In die bundel zijn ook weer drie eerder verschenen boeken over Tommie en Lotje samengevoegd. Naast de boeken over Tommie en Lotje heeft Jacques Vriens nog veel meer prachtige kinderboeken geschreven, zoals een serie over Meester Jaap en kinderen van het kattenpleintje. Dit jaar is zijn nieuwste boek, een integere jeugdroman ‘Code kattenkruid’ uitgebracht, dit boek is ook door trotse moeders gerecenseerd, die recensie lees je hier.

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2) – Jacques Vriens
Hardcover, 119 pagina’s, illustrator Kees de Boer, uitgeverij Van Holkema en Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …