Het grote co-ouder doeboek

Tijdens een scheiding met kinderen loop je tegen heel veel dingen aan. Praktische problemen, emotionele problemen en je moet opeens best ver de toekomst in kijken. Ik vond het een heftige en verwarrende periode. Je eigen emoties zitten nog hoog en toch moet je al hele praktische zaken gaan regelen. Je moet dingen gaan beslissen die jou, je kind, maar ook je (toekomstige) ex-man aan gaan. Vroeger werd er vaak gekozen voor fulltime de kinderen bij moeder en de weekenden (om en om) gingen ze naar vader. Ondertussen is dit beeld wel wat veranderd. Allebei de ouders zijn net zoveel verantwoordelijkheid en de zorg over het kind dragen, doe je samen. Dat klinkt heel makkelijk, maar je komt veel beren en hobbels tegen.

Het grote co-ouder doeboek geeft op een duidelijk, speelse en verfrissende manier tips over co-ouderschap. Meerdere deskundigen krijgen het woord. Van onderzoeker, mediator, een kind en ervaren co-ouders. Elke gezin is anders, elk kind is anders en elke situatie is anders. Maar dit boek geeft in al die mogelijkheden handvatten. Ik vond het fijn dat het niet zo’n zwaar boek is. De periode zelf is al zwaar genoeg.

Ik heb de tip voorop het boek opgevolgd en ook één boek (dezelfde dus) aan mijn ex-man gegeven. Helaas heeft die er niks mee gedaan, maar ik denk dat het zeker wat had toe kunnen voegen in het proces van afspraken maken en communiceren. Dus als je (toekomstige) ex-partner welwillend is om ook ditzelfde boek te lezen, zou ik dat zeker aanmoedigen!

Het grote co-ouder doeboek – Petra Vollinga
Opvoedboek, paperback, 170 pagina’s, Kosmos
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Nora

l.ahles@almere-speciaal.nl'
Jonge moeder van een Jesse (2009). Parttime leerkracht. Gescheiden (2011) na huwelijk van 3 jaar. Hou van lezen, koken en mijn grote verslaving: social media.

Check Also

Stromboli – Saskia Noort

Ondanks dat Saskia Noort de ene bestseller na de andere schrijft, heb ik alleen haar …

Share
Share