Strijd om beste Sinterklaasfilm

Hoewel de feestdagen nu nog zo ver weg lijken staan ze voor je het weet voor de deur. Vandaag is dan ook weer de jaarlijkse strijd om de ‘beste’ sinterklaasfilm begonnen . Dit jaar gaat de strijd tussen; Bennie stout – De grote film van Sinterklaas en de film van Martijn van Nellestijns – Sinterklaas en het raadsel van 5 december.

Bennie Stout; De grote film van Sinterklaas.
Benjamin “Bennie” Stout doet zijn naam eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakt trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennies vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen.

Bennie heeft dan nog maar één wens: hij vraagt aan Sinterklaas of hij ervoor kan zorgen dan zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren.

Sinterklaas en het raadsel van 5 december
De meeste huizen in Nederland hebben geen schoorsteen meer. Ook zijn ze vaak beveiligd met een alarm. Voor de Pieten van Sinterklaas is het dus extra moeilijk om cadeautjes te bezorgen. Sommige Pieten worden zelfs door de politie gevangen gezet! Sinterklaas probeert het probleem op te lossen maar dan wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein. Met gastrollen van onder andere Gerard Joling, Frans Duijts en Ralph Mackenbach.

Beide films zijn vanaf vandaag (5 oktober) te zien in de bioscoop.

About Barbara Gemen

barbara@dataunlimited.nl'
Ooit als stagiaire gestart bij TrotseMoeders.nl en nu aan de slag als chef-redactie van deze website. Ik houd me hierdoor vooral bezig met het aansturen van alle bloggers en recensenten.

Check Also

Trolls Wereldtour op DVD en Bluray

Naar de film gaan is niet altijd mogelijk, vanwege Corona, maar dat wil niet zeggen …