Maya de Bij in een nieuw jasje

Bijna iedereen kent Maya de Bij nog wel van vroeger. Vanaf 13 november 2012 is Maya de Bij weer elke dag op Z@ppelin te zien. Echter in een compleet nieuw jasje. Studio 100 heeft Maya, Willy en Flip aangepast aan de hedendaagse technieken, waardoor je een 3D-effect krijgt. Daarnaast worden er nieuwe ‘kind’-figuren geïntroduceerd. Deze jonge personages moeten ervoor zorgen dat kinderen zich beter kunnen identificeren met deze karakters. Zo heb je o.a. het superslimme vliegje Barry, de schattige mestkever Ben en het mooie lieveheersbeestje Lara.

De stemmen van de serie zijn o.a. ingesproken door Vayèn van den Bosch (Maya), Sami Kappé (Willy), Huub Dikstaal (Flip), Hilde de Mildt (Juf Cassandra), Maria Lindes (De Koningin) en Simon Zwiers (Rechter Bijenwas). Maya de Bij is bedoeld voor kinderen van 3 jaar t/m 8 jaar.

Recensie
Als kind zijnde keek ik altijd naar Maya de Bij. Dus ik was erg benieuwd of deze vernieuwde versie van Maya de Bij wat was. Samen met mijn kinderen van 4 jaar en 6 jaar gingen we de allereerste aflevering kijken. Ik was direct aangenaam verrast! Door het 3D effect zien de figuren er veel mooier en echter uit. De kleuren die gebruikt wordt, zijn ook veel helderder. Hierdoor oogt het allemaal wat leuker en vrolijker. Ook erg leuk zijn de nieuwe ‘kind’-figuren.

Zelf vind ik deze nieuwe versie van Maya de Bij veel leuker dan de oudere versie van Maya de Bij. Je merkt gewoon dat de nieuwe Maya de Bij meer bij deze tijd hoort. Maar wat vinden mijn kinderen er van? Zij vinden beide Maya de Bij’s even leuk. Volgens mij zien ze niet echt een verschil. Het enige verschil wat ze opnoemden was dat in deze eerste aflevering, de andere bijen niet lief waren. En dat die bij de andere Maya de Bij wel lief zijn. Verder hoor ik ze niet over verschillen erin. Wel vonden ze dat bijvoorbeeld de bloemen mooi en echt uitzagen. Dus dat zien ze dan wel weer…

Maya de Bij wordt dagelijks op Z@ppelin uitgezonden om 6.30 uur en om 12.30 uur.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Maya de Bij – De bril van Barry [DVD]

Dag allemaal, ik ben Maya de Bij! Waar ik het meest van hou? Van vrijheid! …