Jij en ik en mijn rode fiets

Heel vroeg in de morgen
geen auto’s op de weg
alleen mijn mooie fiets
verder niets
jij en ik
en mijn rode fiets
ik en jij
blij blij blij
met mijn mooie fiets

Voor deze bundel koos Marit Törnqvist de mooiste gedichten van Jijja Wieslander uit. Over een winkel waar niets te koop is, over het besluipen van een geheimzinnige man, over een beer zonder armen en benen, en een domme schoen die aan je verkeerde voet gaat zitten.

Recensie
Jij en ik en mijn rode fiets staat vol met leuke, korte versjes. Allen gecombineerd met prachtige illustraties. Het leuke van deze versjes is, dat ze bijna allemaal korte zinnen en korte woordjes bevatten. Zo kunnen beginnende lezers, dit boek al snel zelf gaan lezen. De illustraties zijn sprekend én fantasievol en dus minstens zo belangrijk als de versjes. Mijn zoontje (4 jaar) vind het een heel leuk boek. Hij gaat er dan ook echt voor zitten, om samen dit boek te lezen. Mijn dochtertje van 2 jaar, kijkt vooral naar de plaatjes. Alles wijst ze aan en heeft er hele verhalen bij, van wat er gebeurd op het plaatje.

Vooral het versje “Als de druppels vallen“, is erg geliefd bij mijn kinderen. Dit omdat ze mee kunnen “dansen” met de tekst; in je handen klappen, stampen met je voeten en knippen met je vingers…erg leuk om dat allemaal te doen, samen met je kind(eren). Jij en ik en mijn rode fiets is dus zeker een aanrader!

Misschien leuk om te weten, dat er nu ook een gelijknamige liedjes-cd is. Hiermee zijn de liedjes die heel Zweden veroverden, nu ook in Nederland verkrijgbaar. Uiteraard met de Nederlandse teksten van Hans en Monique Hagen én gearrangeerd door Floor Minnaert.

Jij en ik en mijn rode fiets – Marït Törnqvist, Jujja Wieslander en Hans & Monique Hagen
Poëzieprentenboek, hardcover, 56 pagina’s, Querido
Bestel hier het boek op Bol.com>>

Lees ook:
Zaza speelt doktertje
Willeweten…Op reis met het vliegtuig
Stadsmuis en veldmuis

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share