Joepie Joepie [boekje + CD]

joepie joepie‘Zakdoekje leggen’, ‘Twee emmertjes water halen’, ‘Heb je wel gehoord van de Zevensprong’ – wie kent ze niet? Twaalf bekende kring-, klap- en spelletjesliedjes worden in prenten gegoten op de vrolijke en kleurige manier die het werk van Marijke ten Cate kenmerkt. Bij het boekje zit een cd waarop de liedjes, net als bij de andere Lemniscaatprentenboeken om te zingen, op warme wijze ten gehore worden gebracht.

Recensie
Joepie joepie is een compacte liedbundel met schattige prentjes met daarbij de teksten van alom bekende liedjes als een klein zigeunermeisje, hoofd schouders knie en teen, papegaaitje leef je nog, jan huigen in de ton.

IMG_2657Liedjes die alle generaties weer overleven en die op deze manier ook weer bij onze kinderen terecht komen. Het is een mooi handzaam boekje. Het heeft stevige, gladde, kartonnen bladzijden wat de duurzaamheid aanzienlijk vergroot aangezien er nog wel eens wat kruimels of sap spetters ronddwalen in ons huis. De plaatjes verwijzen duidelijk naar de liedjes dus onze dochter kan heel duidelijk aangeven welk liedje we gaan doen en weet al precies welk liedje bij welk plaatje hoort.

FullSizeRender 3Op deze manier is het boekje ook prima te gebruiken in mijn werk als muziektherapeut waar ik veel zing met ouderen met een verstandelijke beperking. Sommige van hen kunnen niet verbaal aangeven wat ze willen zingen maar met dit soort boekjes kunnen ze toch hun keuze duidelijk maken. Daarin is het ook fijn dat dit boekje klein is en zeer stevig.

Bij het boekje hoort een cd waar alle liedjes op staan. Deze past geheel in de stijl van het boekje: lief, eenvoudig maar mooi begeleid en prettig om naar te luisteren.

Joepie Joepie – Marijke ten Cate
Bekijk op bol.comKartonboekje met CD, 30 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek + CD hier voor slechts € 9,95 >>>>

FullSizeRender

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …