Ik word mama [boekrecensie]

ik word mama“Als bijna-mama beleef je de komende maanden een spannende tijd met een groeiende baby in je alsmaar dikkere buik. In je hoofd rijzen heel wat vragen, twijfels en misschien wel angsten. Dit boek begeleidt je door alle fasen van de zwangerschap, van het moment van Joepie, we krijgen een baby!, via Ben ik daar wel klaar voor? en Mag ik die lekkere kaas nog wel eten? tot Wordt mijn lichaam ooit weer als vroeger?”

Recensie

ik word mamaDit boek beschrijft de ontwikkeling van de baby in je buik per maand. Het niet een standaard wijze waarop dat beschreven wordt, maar heel leuk per onderwerp. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: medische zaken, een yogaprogramma voor op kantoor en op vakantie. Dat maakt dat het een lekker leesbaar boek is.

Het boek ‘Ik word mama‘ bevat een mooie afwisseling van tekst en plaatjes en illustraties vind ik.

Het tweede deel van het boek heeft als titel ‘Het leven met de baby‘ en bevat veel praktische tips. Het is voornamelijk van toepassing op baby’s tot een maand of tien. De tips die beschreven worden slaan op zowel de baby als op jou als moeder. Er wordt bijvoorbeeld omschreven hoe je je bekkenbodem fit houdt en hoe je voorzichtig weer aan het sporten kunt gaan na de bevalling.

ik word mama

Ook je partner wordt niet overgeslagen. Aan het einde van het boek komen tips aan de orde voor een gelukkig relatie en de rolverdeling tussen jullie twee. Kortom: een veelzijdig boek dat vele aspecten van de zwangerschap en het aanstaande moederschap behandelt.

Screenshot 2014-11-26 at 21.14.54

Het zwangerschapsboek ‘Ik word mama‘ is te koop bij Bol.com en kost 39,95 euro. Persoonlijk vind ik het boek niet goedkoop, maar je krijgt daar wel een heel dik boek met 432 pagina’s voor. De periode dat je ‘m kunt gebruiken beperkt zich niet alleen tot je zwangerschap, maar je hebt er ook in de tijd erna nog wat aan.

Ik word mama
Hardcover, 432 pagina’s, Deltas centrale uitgeverij
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

DADOE: mama is de liefste

Oké, het is geen Vaderdagtip 😉 Maar wel leuk om in huis te halen. Bijzonder …