Baby’s in GaiaZOO [foto’s en video]

Het blijkt een vruchtbaar voorjaar te zijn voor de Limburgse ZOO. In alle gebieden zagen dieren het levenslicht. De geboortegolf startte met de geboorte van twee penseelzwijnen in ‘Rainforest’. De kleintjes hebben de eerste weken binnen doorgebracht maar dartelen intussen al vrolijk rond in het buitenverblijf. In ditzelfde gebied zijn ook agouti’s en koesimansen ter wereld gekomen.

Koesimanse
Koesimanse

In het Afrikaanse ‘Savanna’ werd de stokstaartfamilie uitgebreid met drie jongen en in ‘Taiga’ heeft moeder lynx twee jongen gekregen. Ook op het boerenerf in ‘Limburg’ vond gezinsuitbreiding plaats; vier Hollandse landgeitjes zagen het levenslicht.Het gaat goed met moeders en kroost. De pasgeboren dieren zijn al voor bezoekers te zien, behalve de koesimansen, die verblijven nog even in hun nestkist.

Lynxen
Lynxen

Bijzondere penseelzwijnen
Vorig jaar is er een nieuwe fokgroep penseelzwijnen in GaiaZOO gearriveerd. De coördinator van het Europese fokprogramma heeft daarvoor een mannetje uit de dierentuin van Polen en twee vrouwtjes uit het Franse Amnéville geselecteerd.

Penseelzwijnen-GaiaZOO
Penseelzwijnen

Het is altijd even afwachten of de nieuwe samenstelling ook voor nageslacht zorgt. Maar moeder Aissa heeft dit voorjaar voor het eerst twee gezonde biggen ter wereld gebracht. Het zijn twee mannetjes die bij goed weer voor bezoekers buiten te bewonderen zijn. GaiaZOO hoopt in de toekomst nog veel meer penseelzwijnen te mogen verwelkomen.

Bekijk ook de video van de jonge dieren:

En verder…
Verspreid door de ZOO zijn ook veel vogelsoorten bezig met de voortplanting. In de Puna | Volière nestelen de ibissen, koereigers en lepelaars in dezelfde boom. Maar ook diverse inheemse vogels hebben GaiaZOO als broedlocatie gekozen. Bij de doodshoofdapen verwachten de dierverzorgers in de zomer ook nog een aantal jongen te mogen verwelkomen.

Stokstaartjes
Stokstaartjes

Voor een verslag van een bezoek van Trotse Moeder Albertine met haar vier dochters aan GaiaZOO, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …

Share
Share