Milan in het ziekenhuis

Milan voelt zich opeens niet goed.
Hij is bleek en heeft erge buikpijn.
Mama neemt hem mee naar de spoedafdeling van het ziekenhuis.
Daar wordt Milan helemaal onderzocht.
Hij moet een prik en later is er ook nog een operatie nodig.
Gelukkig heeft Milan, die erg flink is, zijn knuffelaap Mon bij zich.

Dit informatieve prentenboek laat kinderen vanaf vier jaar op een duidelijke manier zien wat er allemaal in een ziekenhuis gebeurt als je opgenomen moet worden. Met achterin spelletjes als extraatje.

Recensie:
Naar het ziekenhuis moeten is een ingrijpende gebeurtenis voor (jonge) kinderen. Zoveel vreemde mensen en je hebt geen idee wat er allemaal gaat gebeuren. In het boek milan in het ziekenhuis wordt in een verhaal met duidelijke prenten uitgelegd wie er allemaal in het ziekenhuis werken en wat er allemaal gaat gebeuren. Onderzoeken, bloedprikken, een echo en een operatie komen allemaal aan bod in dit boekje. Het is best een lang verhaal en zeker als je kind een opname staat te wachten kan het best veel informatie zijn in één keer. Maar als je steeds een stukje voorleest is het prima te doen. Of laat je kind tussendoor één van de spelletjes doen die achter in het boek staan. In het midden wacht overigens nog een verrassing, een vel met stickers waarop Milan, zijn aapje Mon, de verpleegster, de dokter, de clown en de operatiemensen op te zien zijn. Zo houd je het onderwerp luchtig en heb je meteen afleiding bij de hand voor je kind.

Zeker een aanrader voor kinderen als je weet dat ze in het ziekenhuis opgenomen moeten worden!

Milan in het ziekenhuis – Stijn Moekaars
Prentenboek, paperback, 28 pagina’s, Clavis

Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Waar kom ik vandaan?
Ballade van de dood
Broertje

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share