OOK, tijdschrift over kleinkinderen

Het magazine OOK, een tijdschrift over kleinkinderen is speciaal voor opa’s en oma’s. In het tijdschrift OOK lees je verhalen en het blad geeft allerlei tips om samen met de kleinkinderen te doen, van knutselen tot uitstapjes. Het tijdschrift OOK bevat iedere maand een kinderbijlage.

Recensie
Tijdens de zwangerschap van onze zoon hebben we onze beide ouders eens het tijdschrift OOK cadeau gegeven. Ouders zijn natuurlijk altijd dankbaar voor wat hun kinderen geven, maar we hebben ze eigenlijk nooit echt gevraagd wat ze er nu van vonden. Wij vonden het vooral leuk om ze een tijdschrift te geven voor opa’s en oma’s omdat onze zoon hun eerste kleinkind zou worden. Voor deze recensie heb ik nu zelf eens door het tijdschrift gebladerd en ik moet zeggen dat het me inderdaad opvalt dat het blad zich echt richt op deze oudere doelgroep. Artikelen voor en door opa’s en oma’s met daarin de visie op hun grootouderschap. Ik heb het recensie tijdschrift gegeven aan mijn moeder en weer was ze er blij mee. Maar nu heb ik wel als voorwaarde gesteld dat ze me moest vertellen wat ze ervan vindt. Haar visie is nu natuurlijk de visie van een oma en daar is het tijdschrift OOK ook voor geschreven. Mijn moeder benoemde dat ze het een fijn blad vindt. Een gezellig blad noemde ze het zelfs. Een blad vergelijkbaar met de ander bladen die ze leest. Het gaf haar een Libelle en/of Margriet gevoel maar nu gericht op het oma zijn.

Het tijdschrift staat vol met informatie. Zo zit in de editie oktober/november 2012 artikelen over gezondheid, afscheid nemen van je kleinkind, ziekte van je kleinkind, uitstapjes, winacties en oppas tips voor grootouders. In deze editie wordt er trouwens niet veel gesproken over hele jonge kleinkinderen, maar blijkbaar maakt dat voor de oma van mijn zoon (van anderhalf jaar) niet uit.

Ik zie zelf in het blad geen hippe en verrassende dingen voorbij komen, maar volgens mij zijn grootouders daar ook niet naar opzoek. Het is wel eigenlijk meer een blad voor oma’s dan voor de opa’s. En als oma blij is, zijn wij dat natuurlijk ook! Wij zullen deze oma dan ook zeker een abonnement cadeau doen.

Share

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Prinses Beatrix: Trotse (groot)Moeder!

Behalve de mooie portretfoto’s die we al eerder op de website mochten laten zien, heeft …

Share
Share