Na-aapje

Jong geleerd is oud gedaan en daar moeten wij als ouder ons voordeel mee doen. Wij ouders hebben daarin een belangrijke voorbeeldfunctie. Want kinderen kopiëren gedrag dat ze zien. Vooral als het gaat om activiteiten die hun ouders doen. De kans dat je kind koken en gezond eten leuk gaat vinden wordt groter als jij uitstraalt dat dit ook leuk en lekker is. Wanneer jij altijd in de auto springt, moet je niet raar op kijken wanneer je kind verbaasd is als het moet fietsen naar school. Tot zover niets nieuws, alleen vergeten wij het goede voorbeeld nog wel eens te geven.

Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en het Voedingscentrum hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben een tweetal boekjes ontwikkeld met in de hoofdrol een schattig aapje dat luistert naar de naam na-aapje. Dit in het kader van voorbeeldgedrag ouders. In na-aapje gaat koken leert je kind dat het bereiden van eten heel erg leuk kan zijn en leren ze spelenderwijs een hapje nemen van de ingrediënten die worden gebruikt. Het tweede boekje is na-aapje gaat spelen en laat zien dat bewegen leuk en fijn is. Beide boekjes hebben als doelstelling lekker samen lezen en daarna lekker na-apen!

Grappige verhaaltjes, mooie kleurrijke prenten en een leerzaam aspect dat ongemerkt meegegeven wordt. Dat is in het kort waar de boekjes van na-aapjes voor staan. Hier zijn de verhaaltjes een groot succes en worden ze met veel plezier gelezen.


 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Fidget Cube: friemelen om tot rust te komen

Een Fidget cube of friemelkubus is niet meer of minder dan een speeltje waarmee je …

Share
Share