boek en luisterboek

Flirttips van een dyslexiediva

Kobra haat lezen. En schrijven ook. Ze leest de woorden verkeerd. Ze maakt fouten bij het schrijven. Het lijkt wel alsof alles in het leven om lettertjes draait. Schoolboeken, muziekteksten, toneelscripts, alles! Ze wordt er knettergek van. Maar dan gebeurt er iets wonderlijks. Terwijl de letters voor Kobra’s ogen dansen, hoort ze wat er staat. Een wonder? Misschien. Kobra kan alles horen. Van schoolboeken tot liefdesbriefjes tot aan de flirttips in de meidenmagazines. En dat laatste is best handig als je verliefd bent op de leukste jongen van de klas met de stoerste naam, Ravir! Al gauw blijkt dat Kobra soms meer hoort dan ze leuk vindt. En ook dat er meer voor nodig is dan goed luisteren naar flirttips om de titel dyslexiediva te verdienen…

Ook in luisterboek

Flirttips van een dyslexiediva behandelt het probleem dyslexie waar veel kinderen last van hebben. Lezen is voor dyslectische kinderen een zeer lastige opgave en het bederft daardoor ook het leesplezier. De opmaak van dit boek houdt rekening met de problemen waar kinderen met dyslexie tegenaan lopen. Ook komt hierdoor Flirttips van een dyslexiediva uit als een luisterboek! Dit luisterboek is ingesproken door Georgina Verbaan. Luister hier naar een fragment uit het luisterboek>>

Recensie
Anders dan de titel doet vermoeden, is Flirttips van een dyslexiediva eigenlijk een heel spannend verhaal. Geen zelfhulpboek voor kinderen, alhoewel je zeker ook leuke tips uit dit boek kan halen. Dit boek is gewoon een leuk boek voor meiden in de bovenbouw van de basisschool. Een goed debuut van dit schrijvende koppel; hopelijk volgen er meer!

Lees ook ons interview met de schrijvende moeder en dochter achter dit boek>>

Flirttips van een dyslexiediva – Kathleen Vael & Naomi Glorie
Kinderboek 10+, paperback, 116 pagina’s, leesboek: Moon / luisterboek: Rubinstein

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Dag van Dyslexie 2018 – gratis event

‘Dyslexie – dat is toch een probleem met lezen en schrijven?’ Dit beeld van dyslexie …

Share
Share