De keukenprins van Mocano: het geheim achter het fornuis

keukenprins-mocano-geheim-fornuis-recensie-copyright-trotse-moeders-1Ik heet Max. Voluit: Maximiliaan Leeuwenhart de Prins. Mijn vader is namelijk een prins. Niet die van Nederland of België natuurlijk. Hij is de prins van Mocano. Ik woon niet in een kasteel, nee, zelfs niet in een huis. Ik woon in een keuken. Die keuken is niet zomaar een keuken. Het is een gevangenis keuken. En het is niet zomaar een gevangeniskeuken. Het is een KOLOSSALE gevangeniskeuken waar heel wat avonturen te beleven vallen.

Recensie
Mijn kinderen hebben zo hun redenen om wel of niet graag aan een boek te gaan beginnen. Mijn dochter houdt van samen koken, en ze bakt al helemaal zelfstandig de lekkerste cakes,wafels, donuts en muffins. Een boek over een keukenprins sprak haar wel aan! Ze heeft het met plezier gelezen. Hieronder vertelt ze zelf waar het boek over gaat:

De keukenprins van Mocano gaat over een jongen die in een gevangeniskeuken woont. Daar gebeuren allemaal rare dingen. Hij heeft ook veel vrienden. In een van de fornuizen zit een deurtje met een slot. Wanneer ze daar in gaan, gebeurt er iets…… Maar wat dat is? Dat is het geheim achter het fornuis en dat moet je natuurlijk zelf lezen.

Ik heb erg gelachen toen de soort van moeder verliefd was op iemand, want dan laat ze alles vallen en alles brandt dan aan.

keukenprins-mocano-geheim-fornuis-recensie-copyright-trotse-moeders

Mijn oudste zoon heeft een veel grotere drempel om aan een boek te beginnen. Voor hem was het echter voldoende om op de achterkant van het boek te lezen dat het voor liefhebbers van de reeks boeken over De Waanzinnige Boomhut was. Hieronder zijn mening over De keukenprins van Mocano: het geheim achter het fornuis:

Ik vind het een erg leuk boek omdat het erg grappig is en ook spannend. Vooral toen ze achter het fornuis gingen, want toen wisten we niet wat ze toen gingen vinden. Trixie vond ik het grappigst want ze reageerde steeds zo leuk.

geheim-fornuis-recensie-copyright-trotse-moeders-1 geheim-fornuis-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Kortom: een heerlijk boek! Gelukkig is dit nog maar het eerste deel van wat hopelijk een hele uitgebreide serie gaat worden.

De keukenprins van Mocano: het geheim achter het fornuis – Mathilda Masters
Tekeningen van Georgien Overwater
Hardcover, 250 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share