Dolfje Weerwolfje: Zilvertand [recensie]

dolfje weerwolfje zilvertand In het boek Dolfje Weerwolfje Zilvertand komt Dolfje weer voor een groot avontuur te staan:

Dolfje heeft het naar zijn zin bij Timmie thuis.
En alle kippen in de buurt leven nog.
Maar op een avond komt er een bezoeker.
Hij heeft een nare brief.
Daarin staat dat Dolfje mee moet.
Dolfje mag niet bij Timmie en zijn ouders blijven.
Opa Weerwolf is ongerust.
Hij herkent de beruchte Oom Zilvertand…

Recensie
Dolfje Weerwolfje is de immens populaire kinderboekserie van Paul van Loon en bestaat ondertussen al uit 14 verschillende boeken, naast de andere Dolfje uitgaves. Het deel Zilvertand is het derde boek in deze serie. Het mooie van de boeken van Dolfje Weerwolfje is dat ze goed los te lezen en je met het lezen zeker niet de uitgegeven volgorde hoeft aan te geven.

dolfje weerwolfje zilvertand 3Mijn kinderen van 8 jaar en 10 jaar zijn dol op de boeken van Dolfje Weerwolfje. Ze vinden ze spannend, fantasierijk en avontuurlijk. De tekst leest altijd heerlijk voor hen weg en de illustraties zijn leuk gedaan. Ze waren dan ook erg blij toen ze een nieuw boek uit deze serie voor hun neus hadden. Mijn oudste van 10 jaar begon als eerste te lezen. Tja… dat viel alleen niet mee.

Het boek is in principe in lijn met de andere Dolfje Weerwolfje boeken, alleen vond ze dit verhaal veel negatiever dan de andere Dolfje boeken die ze al gelezen had. Ze had vooral erg veel moeite met dat Dolfje naar de gevangenis moest en opgesloten wordt. Ze vond dit zelfs zo erg, dat ze het boek weglegde en niet meer wilde lezen.

Enigszins bevooroordeeld door de mening van haar oudere zus begon ook mijn dochter van 8 jaar aan dit boek. En ook zij had moeite met het verhaal. Zij heeft het verhaal wel helemaal uitgelezen, maar ook zij is niet enthousiast.

dolfje-weerwolfje-zilvertand-recensie-copyright-trotse-moeders

Mijn conclusie is dat dit waarschijnlijk komt doordat dit boek echt een zwaarder element in zich heeft dat Dolfje in de problemen zit. In de gevangenis zitten is namelijk echt iets voor boeven en schurken en daar hoort Dolfje echt niet bij. Misschien slaat het verhaal beter aan bij jongens en stoere meiden. Ondanks dat het boek natuurlijk goed eindigt, is dit voor mijn dochters te veel van het slechte geweest. Jammer!

Dolfje Weerwolfje Zilvertand – Paul van Loon
Kinderboek, hardcover, 151 pagina’s, Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Dolfje Weerwolfje: Weerwolvensoep

Dolfje Weerwolfje rent door het Weerwolvenbos. Een stem echoot tussen de bomen: ‘Ik ruik weerwolvenvlees!’ …