XeraCalm crème: verzorging bij eczeem – recensie

Vanmorgen…. jongste zoon: “ik heb weer last van heimwee”. Ik: “heimwee?”. Zoon: “ja, híer” (wijst naar knieholte). Ik: “oh, eczeem!” Zoon: “ja, eczeem” 🙂 #moeilijkewoorden.

Elleboog
Elleboog

Deze “tweet” is van drie jaar geleden, maar veel Trotse Moeders zullen herkennen dat een vorm van eczeem regelmatig terug kan komen. Bij mijn kinderen is het gelukkig steeds van korte duur en met een paar dagen goed insmeren snel verholpen, maar er zijn ook kinderen (en moeders) die er langdurig last van hebben, en daarmee dus ook last van jeuk en andere ongemakken.

Screenshot 2015-10-02 at 08.53.10Eén daarvan is Trotse Moeder Kathrin, die dezelfde crème (XeraCalm A.D. Crème van Avene) die ik gebruik voor mijn kinderen, toegestuurd kreeg om uit te proberen. Overigens gebruik ik de handcrème van Avène voor mezelf, met name op dagen dat de lcuht erg ‘droog’ is een verademing, hij trekt snel in en je voelt je huid meteen ontspannen en zachter worden.

Hieronder het verslag van Kathrin:
In Nederland hebben ongeveer 1 op de 5 kinderen last van constitutioneel eczeem. Iedereen die zelf eczeem heeft (gehad) of een kind heeft met de huidaandoening, weet maar al te goed hoe moeilijk het is fijne verzorgingsproducten te vinden. Er zijn veel, vaak dure, crèmes op de markt die zijn gericht op kinderen en volwassenen met eczeem. Sommige werken beter, sommige slechter, maar (te) vaak bevatten ze ingrediënten die de meeste ouders het liefst vermijden, zoals hormonen of steroïden.

Een tijdje terug kreeg ik de kans om een nieuw product van Avene, de XeraCalm A.D. Crème, te testen. Ik ben zelf al sinds mijn kindertijd eczeem-patiënt en was vooral benieuwd naar de belofte dat de Xera Calm verzorgingslijn “rechtstreeks inwerkt op het gevoel van jeuk”. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar een fijn product voor elke dag, eentje die mijn huid niet uitdroogt maar tegelijkertijd ook geen vet-film achterlaat, zoals zo veel andere producten voor ‘zeer droge huid’.

Screenshot 2015-10-02 at 08.57.57Ik heb de Avène XeraCalm A.D. Crème nu een tijde in dagelijks gebruik en wordt er alsmaar enthousiaster over, ik kan eerlijk zeggen dat dit de fijnste dagelijkse verzorging is die ik tot nu toe heb gebruikt (en dat zijn er te veel om op te noemen). Toen ik de crème voor het eerst gebruikte, viel me gelijk de bijzondere sluiting op. Deze laat geen lucht toe waardoor de crème altijd steriel blijft, heel fijn als je erg gevoelig bent voor stofjes oid.

De Avene XeraCalm A.D. Crème ruikt neutraal en voelt heerlijk zacht als je hem op je huid smeert. Hij koelt en kalmeert direct en trekt daarnaast snel in, heerlijk als je –zoals ik- ‘s ochtends niet veel tijd hebt. De creme is hydraterend maar zonder vettig residu, zoals sommige andere eczeem crèmes.

Op vakantie heb ik hem zelfs gebruikt als After-Sun, ik kreeg last van zonneallergie en mijn huid was nóg droger dan normaal, maar met Avene werd mijn huid steeds weer rustig en kon ik een verdere opvlamming van mijn eczeem vermijden. Echt een heerlijk product met een fijne prijs: 20 euro voor 200 ml. Dit zal menig Eczeem en/of Psoriasis patiënt blij maken, gezien de meeste speciale producten vele malen duurder (en naar mijn inzicht slechter) zijn.

Screenshot 2015-10-02 at 08.42.38

De producten van Eau Thermale Avène zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Kijk op www.eauthermaleavene.nl voor de verkooppunten.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe verhelp je luieruitslag?

Wanneer je baby’tje pasgeboren is, draait je hele wereld om je kleine spruit. Wanneer je …

Share
Share