Kijk eens omhoog… regenboog

regenboogEen regenboog heeft 7 kleuren. Voor een regenboog zijn miljoenen druppels water nodig. En soms zie je twee regenbogen. Dit en meer kom je te weten in Kijk eens omhoog… regenboog.

Kijk een omhoog is een leesserie in de Corona AV+ reeks. De Corona AV+ boeken zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar, dus voor kinderen die nog niet kunnen lezen en voor beginnende lezers. Elk boek bevat een korte hoofdtekst in een grote letter (geschikt voor zelf lezen) en een langere tekst in een kleinere letter (geschikt voor voorlezen of samenlezen).

Bij de Corona AV+ boeken hoort een website met interessante extra’s (ook voor digibord): luistertekst, filmpjes, puzzeltjes, weblinks, quizjes en een diavoorstelling. Een leuke manier voor kinderen om de wereld te ontdekken!

DSC09230Recensie

Kijk eens omhoog… regenboog is in diverse opzichten een prachtig boek. Ten eerste  staan er  prachtige foto’s van regenbogen in het boek. Daarnaast is het boek informatief; op een leuke en duidelijke manier wordt uitgelegd hoe een regenboog ontstaat. Door de korte, duidelijke teksten én de vele kleuremfoto’s zullen kinderen al gauw geboeid zijn door dit boek. Ten slotte is het erg leuk dat dit boek een ‘samenleesboek’ is.  Met je kind kun je dit boek samen lezen; kinderen kunnen  de korte teksten met extra grote letters al gauw zelf lezen. De langere teksten (die ook uit kleinere letters bestaan) kunnen worden voorgelezen óf kun je samen met je kind lezen.

Mijn dochter vond dit boek gelijk geweldig; ijverig ging ze aan de slag om de korte teksten zelf te lezen. Maar ook woorden uit de langere teksten probeerde ze zelf te lezen. Soms moest ik haar even helpen, maar het meeste kon ze toch nog zelf lezen.

DSC09232Ze vond het erg leuk om alles over de regenboog te weten te komen. Nu snapt ze ook waarom je soms een regenboog ziet en waarom een regenboog altijd uit dezelfde kleuren bestaat.
De vele foto’s zijn een goede aanvulling op de informatie. Het boek ziet er vrolijk, mooi en kleurrijk uit. Dit is echt een boek wat kinderen nog vaak zelf zullen pakken om te lezen én te bekijken!

Kijk eens omhoog… regenboog – Haether Kissock en Linda Aspen Baxter
Informatief, hardcover, 24 pagina’s, Corona
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De opvolger van anderhalvemetersamenleving is….

Helaas is het Woord van het Jaar ditmaal weer een Corona-gerelateerd woord. Vorig jaar was …

Share
Share